В університеті розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми ветеринарної медицини»

20 квітня 2017 року

19 квітня 2017 року в університеті розпочала роботу традиційна, вже сімнадцята за ліком, міжнародна науково-практична конференція професорсько-викладацького складу, аспірантів і студентів «Актуальні проблеми ветеринарної медицини». Цього року вона зібрала 278 учасників з України, Чехії, Польщі, Румунії і Молдови, які подали близько 600 наукових тез, 480 з яких – за участі студентів.

     Відкриваючи пленарне засідання, директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін ознайомив гостей зі здобутками факультету ветеринарної медицини і підбив підсумки роботи за рік.

 

     Це дуже гарна традиція збиратися щороку для наукової дискусії, тому що розуміти на якому етапі знаходиться наука дуже важливо, зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. У світі розпочалася четверта промислова революція, яка пов’язана з біологією і робототехнікою. Тому дуже важливо бачити виклики і перспективи, які стоять перед сучасною наукою та розуміти, що ринок праці теж зміниться і потребуватиме нових фахівців. Адже вже найближчим часом на людство чекає прорив у багатьох областях і життя повністю зміниться.

 

    Із науковими доповідями виступили гості із-за кордону – професори Йозеф Іллек (Університет ветеринарної медицини та фармації, Чехія), Аурел Даміан (Університет анатомії та ветеринарної медицини), Йозеф Ніцпонь (Вроцлавський університет наук про життя). Вони та їхні українські колеги обговорювали епізоотичну ситуацію у світі та в Україні зокрема, збільшення кількості хвороб тварин, появу нових (які, до речі, за останні 40 років з’являються весь час). І це все на тлі постійного росту потреби у тваринному білкові: за прогнозами до 2020 року вона збільшиться на 50%.

 

 

     Робота конференції продовжиться у трьох секціях – біологія тварин, якість і безпека продукції тваринництва, заразна і незаразна патологія тварин.

 

 

 

 

Ірина Білоус 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook