Конкурсний відбір наукових проектів в університеті традиційно розпочався науково-методичним семінаром

19 квітня 2017 року

     З 18 квітня 2017 року відповідним наказом ректора Станіслава Ніколаєнка в університеті стартував перший етап конкурсного відбору наукових проектів, що розпочнуться у 2018 році. А вже 19 квітня лекційна зала № 201 третього корпусу ледь вмістила більше сотні провідних вчених факультетів та інститутів на науково-методичному семінарі, присвяченому особливостям і ключовим аспектам підготовки наукових проектів.

     У вступному слові перший проректор Ігор Ібатуллін наголосив на тенденціях розвитку наукової діяльності в університеті та основних завданнях колективу у поточному році, принципах фінансування науки, слабких сторонах та можливостях науковців у реалізації дослідництва.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко у своїй доповіді закцентував увагу вчених на вимогах нормативних документів до змісту та якості науково-дослідних робіт, порядку та особливостях проходження конкурсу наукових проектів на всіх етапах, нововведеннях та особливостях конкурсу у поточному році, критеріях відбору, змісту та експертизі проектів. Окремо були проаналізовані аспекти щодо ефективності та результативності досліджень, експертизи наукових робіт, виконання яких завершилося у 2016 році, та результатів перевірки виконання досліджень в університеті з боку державних контролюючих організацій.

 

     У ході дискусії, у якій взяли участь професори Микола Стародуб, Геннадій Голуб, Микола Євтушенко, Анатолій Балаєв були з’ясовані окремі питання підготовки наукових проектів, участі в них окремих виконавців, оцінювання наукового доробку та наукометричних показників, фінансового обґрунтування досліджень.

     На прохання науково-педагогічних працівників підрозділів університету, що були задіяні на час проведення зібрання в інших науково-технічних заходах, повторний семінар з підготовки наукових проектів буде проведено 20 квітня о 1400 в аудиторії 201 третього навчального корпусу.

     Також розміщуємо матеріали семінару.

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook