Кафедра аграрного консалтингу та сервісу провела курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму

15 квітня 2017 року
НУБіП України

 

    3 - 14 квітня 2017 року за ініціативи Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації на кафедрі аграрного консалтингу та сервісу пройшли курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму для представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, державних та громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств. Особливо активно в курсах приймали участь представники Сквирського, Володарського та Рокитнянського районів Київської області.
    Програма курсів включала широке коло питань, з якими їх ознайомили фахівці своєї справи. Так слухачі ознайомилися з актуальними питаннями розвитку сільського зеленого туризму, його нормативно-правової бази та закордонним досвідом. Цікавість викликали питання щодо створення агрорекреаційних кластерів як складової сільського розвитку, особливості реформи місцевого самоврядування на селі, розвиток апітуризму, а також про нову бакалаврську програму, відкриту в НУБіП України за спеціальністю «Туризм» в напряму сільського туризму та можливість цього навчання.
   В канун святкування Великодня завідувачу кафедри професору Тетяні Кальній-Дубінюк було особливо приємно урочисто видати шановним слухачам свідоцтва державного зразка.


   

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     12 квітня 2017 року була організована екскурсія в музей етнічної культури " Хата Савки" - це місце, де жителі міста пізнають справжню українську культуру у невимушеному форматі.  Хутір Савки – це музей про людей і для людей, музей культурної самобутності, зв’язкова ланка між минулим і сьогоденням, місток між традиційною та сучасною культурою, між природним середовищем та цивілізацією. Це музей справжньої української гостинності, музей відкритого діалогу, присвяченого служінню громадськості.



     

 

 

 

 

     

 

     Ще одним заключним акордом курсів стало відвідування ботанічного саду нашого університтету та Музею лікарських рослин, де гостей, як завжди радо зустрів його засновник к. біол. н. Володимир Біленко.

      Курси пройшли в дружній та діловій атмосфері, де і слухачі, і викладачі взаємно збагатили один одного. Відчувалась щира зацікавленість інформацією про подальші можливості розвитку сільського туризму.
     Особливо хочеться відмітити активну участь у курсах власника відомого на Київщині розплідника декоративних рослин Андрія Войтко, талановитого ландшафтного дизайнера Наталію Горєлову, керівника ГО «Володарська Січ» Сергія Шкуренка, бізнесменів, голів селищних рад, діячів музейної справи та ін. Особлива подяка за організацію курсів - представнику Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Вікторії Данілець.

 

Доцент кафедри аграрного
консалтингу та сервісу
Олена Локутова

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook