Призове місце на олімпіаді з харчових технологій та позитивні емоції від Харкова

13 квітня 2017 року

     Відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Серед 25 вишів України, що випускають студентів за спеціальністю «Харчові технології та інженерія», наш університет був представлений кращими студентками 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Загальна кількість учасників у Олімпіаді – 65 студентів бакалаврату.

     Делегацію факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК очолили наставники – завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Владислав Сухенко, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Людмила Тищенко. Честь університету відстоювали наші призери першого етапу олімпіади Ольга Шахворостова, Катерина Семенюк, Вікторія Шахворостова. Мусимо зазначити, що факультет після тривалої перерви поновив свої участі у олімпіаді з «Харчових технологій», то ж можемо вважати це певним дебютом наших студентів.

     Олімпіада складалась із двох етапів: перший – тестові завдання, другий – творчі завдання. На тестування виділено 90 хвилин і 150 тестових питань з курсу основних предметів – метрологія і стандартизація, методи контролю якості і безпеки харчових продуктів, теоретичні основи харчових виробництв, загальні технології, процеси і апарати, обладнання та інші. Загальна кількість балів у підсумку, яку можна було набрати на тестуванні – 40. Інші 60 балів було відведено на творче завдання.

 

        

     Наша радість не знала меж, коли одним з переможців виявилась наша студентка Ольга Шахворостова, що здобула ІІ місце у номінації найкраще знання дисципліни «Теоретичні основи харчових технологій» з чим ми її щиро і вітаємо!!! Інші учасниці теж без дипломів не залишились і це стане їх доробком у напрямку вступу до магістратури та нових звершень у нових наукових звершеннях.

 

     Після емоцій, та нервової напруги, всім було корисно відпочити, виплеснути емоції, погуляти містом, яке своєю красою та чистотою захоплює. Не дарма колись Харків був столицею України. То ж і наставники і студенти скористались такою можливістю і вирушили на прогулянку.

     Прогулянка не оминула Харківський державний академічний театр ім. Т.Г. Шевченка. Всі ми задоволені переглядом вистави Марії Ладо «Дуже проста історія», в якій діють люди, тварини та небожителі. Проте дійових осіб цієї п'єси справедливіше було б поділяти на тих, хто має у своїй душі відчуття органічного зв’язку зі світом, і тих, хто інтуїтивно шукає цієї душевної розради. Одним словом «просто» називають різні речі. Є простота, про яку сказано: «Де просто – там янголів до ста». Іноді цей шлях простягається через все життя…

     Наприкінці довго прогулювалися вечірнім історичним центром Харкова та ділились власними враженнями від олімпіади. Завжди корисно розповідаючи один одному, хто що відповів, побачитити питання з іншого боку, провести аналіз виставлених на олімпіаду питань. Тому що «Мислити, обмірковувати та аналізувати» зовсім не значить «сумніватись і вагатись»! Тим самим, ще раз, наша молодь доказала свою талановитість.

     Дякую усім хто приклав душу, розум, серце і руку до навчання наших переможців, до їх підготовки до Олімпіади, до їх становлення, як науковців, як патріотів свого вишу Марії Михайлівні Жеплінській, Михайлу Михайловичу Муштруку, Людмилі Миколаївні Тищенко, Оксані Анатоліївні Штонді, звісно ж завідувачу кафедри Олександру Аркадійовичу Савченку. Мені було вельми приємно їхати відстоювати першість з такою молоддю, якою варто пишатись. 

     Також, велика подяка деканату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, декану Ларисі Баль-Прилипко і заступнику декана Наталії Слободянюк, які до останнього вірили у нашу перемогу і зробили все можливе, щоб ця подорож до славного міста Харкова відбулась.
     А головне, це те, що спрямування ректора Станіслава Ніколаєнка на освічених і закоханих у науку студентів, витрати, які здійснюються університетом, обов’язково дадуть свої плоди. Це саджанці з яких вже через 3-5 років Україна буде збирати рясний врожай для Батьківщини.

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook