Мовний портфоліо – інструмент успішності

13 квітня 2017 року

     Тиждень французької мови в НУБіП України розпочався науково-практичним семінаром «Мовний портфоліо і професійна мотивація ‒ інструменти успішності франкомовних фахівців-аграріїв». Адже мотивація до вивчення іноземної мови та іншомовна компетентність майбутніх фахівців дозволяють успішно інтегрувати світовий досвід і плідно співпрацювати з країнами-партнерами.

     Викладачі французької мови як іноземної Монік Дюффе та Домінік Белавард намагалися зосередити студентів на важливості комунікації іноземними мовами, зацікавленості в опануванні соціокультурних знань і необхідності створення позитивного іміджу особистості фахівця.  
     Студенти і викладачі під час семінару зосередилися на засобах підвищення мотивації і використанні в навчальному процесі деяких освітніх технологій при вивченні французької мови. Так, студенткою 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету Виноградовою Маргаритою був спрезентований метод використання мовного портфоліо, перевірений власним досвідом. Мовний портфоліо – візитна картка, своєрідне досьє, збірка документів про особисті досягнення, зразки робіт, фотографій, що дають уявлення про реальні мовні можливості студента, фахівця, особистості.

     Модератор семінару, викладач кафедри іноземної філології і перекладу Наталія Рудницька представила доповідь щодо особистісної мотивації під час вивчення іноземних мов студентами вищих аграрних шкіл Франції і провела інтерактивну бесіду з представниками студентства різних факультетів. 

     Під час семінару студенти нашого університету відкрили для себе багато нового і поділилися своїм баченням щодо проблем, переваг і перспектив вивчення французької мови в НУБІП України.


Світлана Амеліна,
завідувач кафедри
іноземної філології і перекладу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook