НАВЧАННЯ ЗА МАГІСТЕРСЬКИМИ ПРОГРАМАМИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ СТВОРЮЄ ШИРОКІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ

21 лютого 2018, 13:36

  Сьогодні зважаючи на суттєвий дефіцит продукції тваринництва в Україні необхідно розвивати скотарство. Для цього з’являються сучасні високотехнологічні підприємства. Тому існує гостра потреба у фахівцях, які володіють глибокими теоретичними знаннями і практичними навичками з технології виробництва та переробки продукції тваринництва, які здатні запровадити інноваційні технології у молочному і м’ясному скотарстві. Саме таких фахівців готує кафедра технологій виробництва молока та м’яса за магістерськими програмами Молочне скотарство та М’ясне скотарство.

   Лише за період з 2009 року до сьогодні науково-педагогічні працівники кафедри підготували та випустили за програмою Молочне скотарство – 65, а за програмою Спеціалізоване м’ясне скотарство– 10 студентів денної форми навчання.

   Кафедра має тісні зв’язки з найпотужнішими виробниками продукції скотарства в Україні, що створює можливості для працевлаштування її випускників. Зважаючи на високу якість підготовки фахівців за магістерськими програмами, роботодавці готові пропонувати їм гідні умови та оплату праці і соціальний захист. Сьогодні значну кількість випускників кафедри працевлаштовано у провідних господарствах з виробництва продукції скотарства. Зокрема, в найбільшому в Україні підприємстві з виробництва молока ТОВ “Українська молочна компанія” Згурівського району Київської області працюють на посадах: заступника директора з тваринництва Фольварочний Олександр Анатолійович, менеджера з організації сільськогосподарського бізнесу – Брюхачов Денис Петрович.

   На підприємстві групи компаній ПАТ “Миронівський хлібопродукт” ПрАт “Агрофорт” Кагарлицького району Київської області, галузь тваринництва в якому представлена молочним і м’ясним скотарством, працюють три випускники кафедри на посадах: головного зоотехніка – Руських Ольга Борисівна, головного спеціаліста з тваринництва – Данилін Олександр Борисович, керуючого відділом – Ейсмонт Тарас Анатолійович. Головним зоотехніком ТОВ “Агросвіт” Миронівського району Київської області є Лесь Станіслав Анатолійович, а зоотехніком – Шляжявічюс Артурас Егідіюсович. Застосовують в практичній діяльності свої фахові знання Баняс Юрій Юрійович працюючи заступником директора ТОВ “Тріолакт”, що займається впровадженням сучасних закордонних технологій на підприємствах з виробництва продукції молочного скотарства в Україні; Мартинюк Олег Анатолійович на посаді заступника директора по тваринництву та Мартинюк Катерина Сергіївна – зоотехніка-селекціонера ПрАТ “Чернігівське племпідприємство” Чернігівської області, а також Шевчук Богдан Ігорович – зоотехніка ТОВ ФГ НВО “Мрія” МТФ “Боднарівка” Чемеровецького району Хмельницької області.

   Після завершення навчання за магістерськими програмами “Молочне скотарство” та “Спеціалізоване м’ясне скотарство” кафедри технологій виробництва молока та м’яса студенти отримують глибокі знання, необхідні для забезпечення діяльності високотехнологічних підприємств з виробництва продукції скотарства, яка відповідає європейським стандартам. Про це свідчать схвальні відгуки керівників підприємств, у яких працевлаштовані випускники, зокрема, директора ПрАт “Агрофорт” Онуки Людмили Валентинівни та директора з тваринництва ТОВ “Українська молочна компанія” Іваноглу Лілії Анатоліївни.

Кос Наталія Вікторівна

доцент кафедри технологій

виробництва молока та м’яса

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook