День відкритих дверей: краще один раз побачити, ніж сто почути

12 квітня 2017 року

     12 квітня. Після загальної зустрічі із ректором університету Станіславом Ніколаєнком День відкритих дверей для випускників технікумів та коледжів знайшов своє продовження на факультетах та інститутах. Бажаючих опанувати гуманітарні і філологічні науки гостинно приймав гуманітарно-педагогічний факультет. Першими випускників зустрічали майстер-класом гуртківці «Соціального практика». Після на них чекало детальне знайомство з факультетом, викладачами та студентами, які тут навчаються. До речі, крім наших відокремлених підрозділів, сюди завітали ще студенти гуманітарних і педагогічних коледжів, зокрема Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка, Бердичівського педагогічного коледжу Житомирської обласної ради, випускники яких завжди охоче продовжують навчання у нас. Тож декан Василь Шинкарук познайомив присутніх із факультетом, зупинився на перевагах навчання у нас та спеціальностях, за якими ведеться професійна підготовка на факультеті, спектр яких цьогоріч поповнився «Психологією», «Міжнародними відносинами», «Професійною освітою». Василь Дмитрович запевнив, що факультет разом з його потужним професорсько-викладацьким колективом і базою надасть путівку в життя кожному. 

Изображение

Изображение

     Та не тільки про навчання і науку йшла мова. Активісти факультету підготували для вступників відеоролик про факультет, в якому самі студенти показали, як проходить їхнє життя в університеті. Там було усе: і будні, і свята, і широкі можливості для професійного становлення та реалізації здібностей. До діалогу з випускниками долучився також магістрант Родіон Вегера, який поділився досвідом про закордонне стажування, поєднання навчання з роботою за фахом. Продовжилося спілкування викладачів і гостей у неформальній обстановці за чашкою кави.
 

     64 студенти із 11 коледжів у рамках проведення Дня відкритих дверей завітали на механіко-технологічний факультет і факультет конструювання та дизайну. Потенційних абітурієнтів цікавили матеріально-технічна база, організація навчального процесу, вартість контрактної форми навчання, можливість займатися дослідництвом та умови проживання у гуртожитках. Конкретні відповіді на всі питання надавали декани Ярослав Михайлович та Зіновій Ружило. Вони акцентували увагу на важливості наявності вищої інженерної освіти особливо у період стрімкого розвитку робототехніки та інформаційних технологій і, взагалі, новітніх підходів до виготовлення продукції сільськогосподарського виробництва. Слова не були порожніми, адже студентам продемонстрували сучасні лабораторії «John Deere», «KUHN», «HARDI», «ELVORTI», які є вагомою частиною навчального процесу.

       Гості були приємно вражені і пообіцяли вдало захистити випускні роботи у коледжах та подати документи на вступ до нашого вишу.
 
      На факультет землевпорядкування завітали студенти з 5 навчальних закладів. Звісно, що найчисельніша делегація прибула з відокремлених підрозділів НУБіП України, а саме Боярського коледжу екології і природних ресурсів, Рівненського коледжу та Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової. До речі, в останньому вперше будуть випускатися фахівці з оціночної діяльності, які можуть в подальшому опанувати землевпорядний фах. І їм було дуже важливо почути, що на факультеті в магістратурі є магістерська програма «Оцінка землі та нерухомого майна».

     Викладачами факультету землевпорядкування організовано виставку сучасних геодезичних приладів, які використовують в навчальному процесі, презентовано основні здобутки колективу, та власне, сам колектив. А після настала година спілкування за чашкою чаю про студентське життя факультету.

     

     Більше півсотні студентів виявили бажання ознайомитися з факультетом інформаційних технологій. Тож до їхньої уваги запропонували сучасні навчальні аудиторії, навчальні електронні ресурси, де працюють наші студенти, творчі доробки активу факультету. Звичайно була і офіційна частина заходу, де декан Олена Глазунова, її заступники та завідувачі кафедр докладно презентували діяльність факультету та відповідали на всі поставлені питання. Про студентське дозвілля розповів заступник голови студентської організації факультету Андрій Голуб`ятніков.

     Особливістю цьогорічного заходу стала надзвичайна усвідомленість та визначеність студентів, які вже обрали спеціальність, на яку будуть вступати. Цікавили їх питання про вступні екзамени, форми їх здачі, можливості навчання на денній і заочній формі навчання, вартість контракту, переваги при працевлаштуванні та можливості поєднання навчання та практичного стажування.

     Приємно здивували студентів можливість навчання на базі Microsoft Imagine Academy, Cisco Networking Academy та проходження професійної сертифікації від зазначених компаній. Всі присутні отримали необхідну інформацію, а для тих, хто з різних причин не зміг відвідати захід, вся інформація буде розміщена на офіційному сайті університету та навчально-інформаційному порталі факультету.

    
     Знайомив потенційних абітурієнтів із факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології, навчальним, науковим, виховним процесом та колективом декан Микола Доля. Родзинкою стало відвідування навчальних та наукових лабораторій кафедр ентомології та фітопатології, кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки, а також навчально – наукову лабораторію фітовірусології та біотехнології кафедри екобіотехнології та біорізноманіття.

 

    Майбутніх абітурієнтів радо зустріли також представники економічного факультету на чолі з деканом. Анатолій Діброва розпочав зустріч із короткого ознайомлення з факультетом та його спеціальностями. На свято завітало близько 155 майбутніх випускників коледжів та технікумів. Були гості як з відокремлених підрозділів НУБіП України, так і з інших навчальних закладів економічного профілю.

 

 

      Під час виступу декану та завідувачів профільних кафедр присутні мали можливість отримати інформацію про спеціальності, терміни навчання, майбутні професії, можливості навчання та проходження практики за кордоном, а також про роботу ради роботодавців, що згодом сприятиме їх працевлаштуванню.
      На зустрічі також був присутній представник приймальної комісії Сергій Нікітченко, який більш детально ознайомив присутніх з умовами та особливостями цьогорічного вступу до НУБіП України.

     Про студентський побут та дозвілля, наукові гуртки розповіла голова студорганізації економічного факультету Катерина Дювенжи. По завершенню декан факультету радісно запросив гостей на каву-брейк до їдальні 10 навчального корпусу та на колективне фото.
 

      

      На день відкритих дверей до ННІ лісового і садово-паркового господарства завітали 67 випускників коледжів, серед яких «Малинський лісотехнічних коледж», «Лубенський лісотехнічний коледж», «Боярський коледж екології і природних ресурсів». Майбутні абітурієнти заслухали доповідь директора інституту Петра Лакиди щодо історії університету та умов навчання. Також випускники коледжів відвідали Музей лісових звірів і птахів та сучасну лабораторію обладнання Shtill. На завершення дня відкритих дверей випускники коледжів мали змогу познайомитися із співробітниками Ботанічного саду НУБіП України та оглянути його живописні куточки.

     Сьогоднішній день був знаменний і для майбутніх випускників коледжів, які бажають продовжити навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Гостями факультету стали 63 студенти із 7 коледжів. Потенційних абітурієнтів цікавили: терміни навчання, умови проживання в гуртожитку, матеріально-технічна база факультету, організація навчального процесу, вартість контрактної форми навчання, умови вступу на військову кафедру та умови проживання у гуртожитку. Вичерпні відповіді в ході розмови на всі запитання дав декан факультету Вадим Кондратюк. Потому його заступник Сергій Грищенко разом із завідувачами кафедр провели ознайомчу екскурсію за інтересами навчальними аудиторіями та лабораторіями факультету. Випускники були приємно вражені побаченим та надали стверджуючу відповідь про вступ до нашого вишу.

         Майбутніх абітурієнтів радо зустрічав і факультет аграрного менеджменту. Присутніх привітав декан факультету, Анатолій Остапчук, який в своїй доповіді познайомив гостей зі структурою факультету, кадровим забезпеченням, контингентом студентів. Окремо увагу Анатолій Дмитрович звернув на особливості навчального процесу, міжнародну діяльність та спортивне й культурно-виховне життя студентів. Також декан наголосив на діяльності Ради роботодавців факультету та описав перспективи майбутнього працевлаштування на прикладі успішних випускників.

 

     На зустріч з випускниками коледжів завітав відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук з доповіддю про умови та особливості цьогорічного вступу до НУБіП України таобумовив терміни подачі документів. Абітурієнти скористалися можливістю задати питання, на які Віктор Миколайович радо відповів.

      З вітальним словом до майбутніх вступників звернулися завідувачі кафедрами: виробничого та інвестиційного менеджменту – д.е.н., професор, член-кореспондент НАН України Лідія Василівна Шинкарук, менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського – д.е.н., професор Василь Павлович Горьовий, економічної теорії – д.е.н., професор Микола Петрович Талавиря; а також професор кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Руслан Іванович Буряк.

     По завершенню активісти студентської організації факультету забезпечили майбутніх вступників буклетами, а декан разом із заступниками традиційно запросили потенційних студентів підкріпитися гарячим чаєм зі смачною випічкою та солодощами.

 

     Кафедра аграрного консалтингу та сервісу ННІ післядипломної освіти провела день відкритих дверей для  представників коледжів, що вивчають туризм.

     

     Майбутніх абітурієнтів зустрів і факультет ветеринарної медицини. Гостей приємно вразили сучасні лабораторії факультету, а також експонати Музею анатомії кафедри анатомії та гістології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.

     Після урочистої зустрічі з ректором університету Станіславом Ніколаєнком випускників технікумів та коледжів бажаючих вступати на агробіологічний факультет радо зустріли в 4 корпусі.

 

     Першим випускників вітав заступник декана Микола Іванюк, який представив завідувачів кафедр, ознайомив присутніх з історією факультету, спеціальностями, організацією навчального процесу. Він зазначив, що студенти факультету проходять стажування за кордоном. Важливе значення для підготовки фахівців має практична підготовка. Кожного року понад 100 студентів факультету проходять практику за кордоном, а також на відомих іноземних фірмах, наприклад, як «Сингента». Для студентів дуже важливим є відпочинок, для цього створені всі умови в університеті, є оздоровчий табір, крім того сам університет розміщений умальовничому місці, де студенти гуляють і відпочивають.

 

     Голова студентської організації факультету Вікторія Зелінська розповіла як проходить студентське життя в університеті, про культурно-масові заходи, які відбуваються на факультеті та університеті та запросила гостей приєднуватися до дружної родини творчих колективів НУБіП.
     Пізніше заступники декана разом іззавідувачами кафедр провели ознайомчу екскурсію навчальними аудиторіями та лабораторіями факультету, відвідали музей ґрунтів. В НДП «Плодоовочевий сад» доцент кафедри садівництва Юрій Андрусик звернув увагу випускників на метеостанцію, ознайомив з насадженнями плодових та ягідних культур, а доцент кафедри закритого ґрунту Олександр Цизь з колекцією багаторічних овочевих рослин та розсадою і овочевими культурами в теплиці.

     Після закінчення знайомства з факультетом гості подякували за цікаву екскурсію і запевнили, що вона в значній мірі вплинула на вибір майбутнього місця навчання.

 

 Ольга Наконечна,

Ігор Сівак,
заступник декана механіко-технологічного факультету,
Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування,
Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій
Людмила Ющенко,
заступник декана
факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
Віталій Нагорний, Анатолій Шиш,
заступники декана економічного факультету
Олександр Соваков,
Руслан Кононенко,

заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів

Тетяна Кальна-Дубінюк

Людмила Денисенко,
заступник декана
факультету аграрного менеджменту

Василь Данілов,
заступник декана
факультету ветеринарної медицни

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook