Краще один раз побачити, ніж сто раз почути: профорієнтаційна робота факультету тваринництва та водних біоресурсів триває

11 квітня 2017 року

 

     Кафедра конярства і бджільництва застосовує різні способи профорієнтаційної роботи, популяризуючи кафедру, факультет, університет у засобах масової інформації, практичних журналах тощо. Проведений аналіз цього виду діяльності та власний досвід показує, що краще один раз побачити ніж сто раз почути. Маючи чудову матеріально-технічну базу, колектив кафедри вирішив провести День відкритих дверей кафедри 8 квітня 2017 року. Були зроблені оголошення на сайті університету, он-лайн форумах галузі, відео-повідомлення на YouTube та запрошені потенційні абітурієнти, їх батьки та всі бажаючі.

     У заході прийняли участь усі співробітники кафедри та студенти-гуртківці наукового гуртка «Бджільництво». Серед гостей були діти з Вінницької, Черкаської і Київської областей, їх батьки, учителі загальноосвітніх та представники галузевих професійно-технічних закладів. Не зважаючи на несприятливі погодні умови у цей день, зустріч пройшла у дружній атмосфері, весело та пізнавально.
     Старший викладач кафедри Леонора Адамчук, разом із студентами факультету тваринництва і водних біоресурсів Олексієм Люльчаком і Катериною Лавріненко, організували для гостей екскурсію по території університету, розповіли історію університету, факультету, кафедри, наголосили на переваги навчання у НУБіП України.

     На території кафедри гостей із вітальним словом зустрічав професор Микола Повозніков. Він наголосив на місці університету у системі освіти, умовах вступу і навчання. Доцент Ігор Головецький провів майстер-клас з виготовлення 3 Dеко-свічок з натурального воску та розповів про перспективи у галузі бджільництва для молоді. Гості мали змогу власноруч зробити свічки та забрати їх з собою на згадку.

     Професор Валерій Броварський провів семінар-діалог про можливість займатися дослідною роботою для молоді, запросив до навчання на факультет тваринництва і водних біоресурсів. Доцент Олексій Лосєв разом із студентками факультету тваринництва і водних біоресурсів Олександрою Акульонок і Аліною Безвершук, організували дегустацію-конкурс різних сортів меду та екскурсію до музею бджільництва.

     Завідувач лабораторії Володимир Біленко запросив гостей до музею медоносних лікарських рослин та пригостив лікувальним фіточаєм. Доцент Іван Глушак провів семінар-діалог про перспективи напрямку конярства та продемонстрував навчально-науково-виробничу лабораторію конярства. Доцент Сергій Осадчий разом із старшим лаборантом Тетяною Юсюк провели майстер-клас сідлання та розповіли про правила поводження з кіньми.

     В кінці зустрічі усім майбутнім абітурієнтам професор Валерій Броварський від імені авторів презентував підручник «Бджільництво» та посібник «Беседы по пчеловодству».
     Після закінчення програми Дня відкритих дверей кафедри, всім бажаючим, студенти факультету тваринництва і водних біоресурсів показали студмістечко і гуртожитки НУБіП України.

     Загалом гості були задоволені і добре відзивалися про університет і гостинність колективу кафедри. Один із відзивів майбутньої абітурієнтки Юлії Сарани: «…дуже Вам дякую за проведений захід, все дуже сподобалося, Ви всі такі дружні! В гуртожитку і поруч з Вами всіма відчуваєш себе як вдома! Я від усього побаченого і почутого просто в захваті! Дуже рада була почути, що у Вас постійно якісь конференції, гуртки і багато багато іншого, дуже люблю різні заходи і як буде можливість буду приймати участь!...».

Вадим Кондратюк,
декан факультету
тваринництва та водних біоресурсів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook