Ректором Станіславом Ніколаєнком підписано Меморандум про співпрацю з Університетом штату Пенсильванія (США)

10 квітня 2017 року

 Результатом тижневого візиту делегації Національного університету біоресурсів та природокористування України на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком до Сполучених Штатів Америки стало підписання Меморандуму про співпрацю з Університетом штату Пенсильванія. 

Багаторічна взаємодія наших навчальних закладів відтепер буде розширена і наповнена низкою практичних кроків. Зокрема, домовлено про взаємні обмінами студентами, викладачами, спільну участь в розробці наукових проектів. 
 
 
 
 
Цікавим є досвід функціонування лабораторії якості продукції при Пенсильванському університеті, яка протягом року проводить різноманітні дослідження, виконує замовлення бізнесу на кілька мільярдів доларів. Американським університет окрім суто аграрного коледжу має в своєму складі потужні факультети якості і безпеки харчових продуктів, соціальних наук, економічного і управлінського спрямування, з якими також потрібно розвивати співпрацю, наголосив ректор Станіслав Ніколаєнко. 
 
 
 
 
Одним з позитивів від візиту є відновлення багаторічної співпраці з Воскоб Фондом, який нині очолює Юрій Воскобійник. Відтепер Фонд зверне більшу увагу до НУБіП. Зокрема, планується виділення 100 тисяч доларів для організації восени місячних курсів з якості та безпеки харчових продуктів на базі нашого університету за участі американських фахівців.
 
 
 
Своїми підписами Меморандум скріпили ректор Станіслав Ніколаєнко, провост Пенсильванського університету Міхаель Адевамі, декан факультету сільського госпорадства Річард Рош та Юрій Воскобійник. Президент Пенсильванського університету Ерік Баррон подякував і прийняв запрошення Станіслава Ніколаєнка при можливості відвідати Національний університет біоресурсів і природокористування України до кінця року.
 
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook