Продовжуючи співпрацю з Варшавським університетом наук про життя

7 квітня 2017 року

     Черговим кроком із продовженням спільного проекту НУБіП та Варшавського університету наук про життя з підготовки магістрів з подвійними дипломами стало стажування у польському виші в.о. доцента кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка Дмитра Комарчука. З ним наша розмова.

Чи вважаєте корисними такі стажування?

     – Безумовно. Я отримав чудову можливість ознайомитись із методами організації навчальної роботи із дисциплін, що створюють власне фундамент для автоматизації аграрних технологічних процесів і виробництв. А також поділився з колегами у Варшаві результатами наукових досліджень, що проводяться у нас на кафедрі. Головною моєю метою був пошук точок дотику та об’єднання зусиль у спільних наукових проектах.
     Буквально кілька днів тому я презентував основні досягнення нашого університету, ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження і рідної кафедри на науковому семінарі у Варшаві. 

Яку саме наукову тематику представили?
     – Моя доповідь стосувалася інтелектуальних систем та робототехніки у спорудах закритого ґрунту, систем дистанційного моніторингу станів рослинних насаджень, автоматичного керування біогазовим комплексом тощо. Особливу зацікавленість у польських колег викликали результати досліджень щодо використання індукційного устаткування для нагрівання дисперсних матеріалів, що спеціально були спроектовані для підприємств із переробки олійної сировини, а також роботизованої техніки для дистанційної оцінки станів забезпеченості рослин мінеральними добривами.

    У процесі обговорення ми виявили багато сфер, де маємо спільні наукові інтереси і розглянули можливості об’єднання зусиль у спільних міжнародних проектах. Тепер потрібно сформувати свої пропозиції щодо останніх та направляти результати досліджень для їх публікацій у польських періодичних виданнях із авторитетним у Європі індексом цитування.  

     Будемо сподіватись, що така спільна робота буде плідною.

Розмовляв доцент кафедри АРС Олексій Опришко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook