В університеті розпочала роботу конференція «Здоров’я лісів, екосистемні послуги та лісові продукти для суспільства»

6 квітня 2017 року

     6 квітня 2017 в університеті розпочала свою роботу науково-практична конференція «Здоров’я лісів, екосистемні послуги та лісові продукти для суспільства».
     Ми традиційно збираємося кожного року навесні, аби поділитися своїми здобутками за рік, відкриваючи роботу конференції зазначив директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин. Питання здоров’я лісів надзвичайно актуальне сьогодні і вимагає постійної уваги. А екосистемні послуги і лісові продукти для суспільства потребують нового підходу: не тільки кількісної, а й фінансової оцінки.

     Ще однією традицією цих зібрань є те, що тут зустрічається молодь, якій творити науку, і досвідчені вчені, аби у дискусії обговорити найбільш перспективні напрямки роботи, зауважив завідувач кафедри відтворення лісів і лісових меліорацій Віктор Маурер.

     Робота конференції проходитиме за двома секціями. Перша стосується питань здоров’я, відтворення та біорізноманіття лісових екосистем. Її відкрив доцент кафедри лісової таксації та лісовпорядкування Андрій Білоус. Він поділився результатами українсько-польської студентської експедиції, які лягли в основу наукової роботи «Депонований вуглець в біомасі дубових лісів Лівобережно-Дніпровської лісостепової провінції». Вона присвячена головній світовій тенденції: економіка повинна бути орієнтована не лише на отримання прибутку, а й на збереження всього живого.

 

     На другій секції учасники розглядатимуть наукову проблематику, пов’язану з лісовим, садово-парковим і мисливським господарством та сучасними технологіями деревообробки.

Ірина Білоус 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook