Активна участь кафедри еокономічної теорії в II Міжнародному науково-практичному семінарі "Розвиток біонергетичного потенціалу в сільському господарстві"

6 квітня 2017, 10:00

 Енергетична стратегія України до 2030 р. передбачає зниження імпорту первинних енергоресурсів у паливно-енергетичному балансі країни більше ніж на 40 %. Цього передбачається досягти за рахунок енергозбереження, зменшення споживання природного газу більше ніж на 30 % і використання поновлюваних джерел енергії. Який біоенергетичний потенціал має Україна і чи будуть досягнуті заявлені показники? Дослідженню цього та багатьох інших пов’язаних питань був присвячений ІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві», що відбувся 4 квітня 2017р. у м. Києві за ініціативою НДІ економіки і менеджменту, а також кафедри економічної теорії НУБіП України.

  

                                           

Власник групи компаній «ТАК» Голуб Р.Т. виступив із доповіддю щодо підвищення економічної ефективності застосування механізму енергозбереження в Україні.
З цікавою доповіддю на семінарі виступив голова Біоенергетичної асоціації України Гелетуха Г.Г., який висвітлив проблеми використання залишків лісу для виробництва енергії.
Доцент НУБіП України Рябченко О.О. розповідала про проблеми формування ринку біопалива та визначення оптимального співвідношення використання біоенергетичного потенціалу сільського господарства.
Жан-Жак Ерве розповів про реальності використання біомаси в Україні на основі використання досвіду та передових технологій які застосовуються у Франції.
Експерт в галузі використання біоенергетичного потенціалу «Німецько-український агрополітичний діалог» при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій Syman Jurk. Дуже цікаву доповідь зробив щодо перспективи використання різних видів енергії в Німеччині. Він зауважив що на першому місці знаходиться вітрова енергетика і сонячна, які займають більше 10% в загальному еквіваленті.
Професор НУБіП України Скрипник А.В. зробив цікаву доповідь щодо підвищення формування валового внутрішнього продукту та правильного визначення балансу в енергетиці.
 

Професор кафедри економічної
теорії, д.е.н. М. Талавиря

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook