Професор кафедри лісівництва Сергій Зібцев презентував результати міжнародних проектів ННІ ЛіСПГ на VI Міжнародній Конвенції лауреатів нагород з охорони довкілля

15 березня 2017 року
Freiburg, Germany

     З 9 по 12 березня 2017 року у м. Фрайбурзі відбулася знакова подія – VI Міжнародна Конвенція лауреатів нагород з охорони довкілля. Про її значущість свідчить те, що її відкривали такі відомі особистості, як Федеральний Президент Німеччини Хорст Келлер (2004-2010 рр.), мер найбільш «зеленого міста» Німеччини Фрайбурга Дітер Саломон, співголова Римського Клубу Ернст Ульріх та інші.

     Участь у цій події взяв і представник НУБіП – керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, професор кафедри лісівництва Сергій Зібцев. У своїй доповіді він представив головні етапи розробки та впровадження унікальної інтегрованої системи охорони лісів від пожеж на радіоактивно забруднених землях, яка забезпечить безпеку пожежних та довкілля регіону.

     Конвенція зібрала лауреатів екологічних нагород з усіх континентів світу. Кожен з них отримав світове визнання за свої досягнення у справі боротьби за мир, права людини, людську гідність та охорону довкілля. Це включає створення «зелених рухів» національного або глобального масштабу із захисту цінних екосистем або рідкісних видів рослин, тварин, птахів, боротьба за визнання соціальної, медичної та екологічної шкоди регіону внаслідок війн (зокрема Іракської) і вимогу участі агресора у подоланні їх наслідків, боротьба проти розповсюдження ядерної енергетики тощо. Окремі лауреати створили всесвітньовідомі рухи. Наприклад, до руху Plantto Earth, що передбачає посадку мільярда дерев по всьому світу, залучено більше 60 тисяч волонтерів з понад 40 країн світу.

     Крім участі у Конвенції, професор Сергій Зібцев, директор Глобального центру моніторингу пожеж Йоганн Голдаммер та Джеймсон Карнс з університету Берклі (Каліфорнія) провели тренінг для добровільної пожежної охорони Фрайбурга щодо сучасних методів гасіння природних пожеж.

Олександр Сошенський,
співробітник 
Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook