В університеті тривають дні донора

4 квітня 2017 року

     4 квітня. В університеті вже другий день поспіль тривають дні донора, організовані Київським міським центром крові. І хоча на годиннику ще за п’ятнадцять хвилин десята, на пункті забору крові, що традиційно розміщується у читальній залі гуртожитку №11, вже є перші відвідувачі – другокурсниці гуманітарно-педагогічного факультету Олена Пістун та Діана Сокурець, яка, до речі, вже вдруге тут. Після здачі крові почуваюся цілком добре і хочу запевнити: це не страшно і не боляче, говорить дівчина.

 

     За півгодини у холі гуртожитку вибудувалася черга охочих долучитися до благодійної акції. Серед них є й ті, хто робить це вперше, як-от студенти факультету аграрного менеджменту Андрій Журавель та Роман Закузенний, а є й бувалі донори. Так, їхня колега Олександра Коноз є постійним учасником днів донора в університеті – щопівроку здає кров. Виняток – тільки минулорічна осінь. На жаль, через хворобу не змогла здати кров, говорить вона. На запитання, що спонукає її до цього, додає: все дуже просто – бажання допомогти комусь врятувати життя. 

     За словами працівників центру, дні донора цьогоріч, як і завше, проходять організовано. Тож нарікань немає. Приємно, що молодь бере участь у таких акціях. Найактивнішими, зазначають медики, є студенти двох факультетів: ветеринарної медицини і механіко-технологічного. Та додають, що потреба в крові, її препаратах і досі дуже величезна. А щоб вибракуваної крові було якомога менше і кожен зміг стати донором, слід дотримуватися елементарних правил перед її здачею, радять фахівці. Ознайомитися з ними можна у пам’ятках, що на дошках оголошень або ж безпосередньо у відповідальних за проведення акції на факультетах.

Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook