Ректорат: не зупиняємо профорієнтацію і поліпшуємо якість навчання у відокремлених підрозділах

3 квітня 2017 року

     3 квітня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Сьогодні делегація університету на чолі з ректором відбуває до Сполучених Штатів Америки, де буде пролонгована дія угоди про співпрацю з Державним Пенсільванським університетом.

     Минулого тижня в нашому університеті відбувся масштабний профорієнтаційний захід – День відкритих дверей, участь в якому взяли більше 600 абітурієнтів Київщини. Найближчим часом НУБіП відкриє двері для випускників коледжів – очікуємо молодь не тільки з навчальних закладів, які входять до нашої структури, але й інших з усієї України. Загалом же, профорієнтацію потрібно посилювати, оскільки цьогоріч кількість вступників ще зменшиться.

     Саме на поліпшенні співпраці з коледжами і інститутами має попрацювати навчальний відділ і відділ регіонального розвитку та дистанційного навчання, наголосив ректор. Як показав досвід, часто-густо рівень підготовки їхніх випускників недостатній, а значить потребує підвищення якості навчального процесу.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до засідання вченої ради. Зокрема, сьогодні розпочинається комплексна перевірка діяльності юридичного факультету, який буде звітуватися.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про завершення зустрічі з випускниками бакалаврату на предмет продовження навчання в магістратурі. 7 квітня відбудеться випуск бакалаврів заочної форми навчання на факультеті землевпорядкування, а 12 – бакалаврів на факультетах аграрного менеджменту та економічному.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід реконструкції ботанічного саду, озеленення території університету.
     Перший проректор Ігор Ібатуллін сконцентрував увагу на діяльності навчально-дослідних господарств, зазначивши, що у ході весняно-польових робіт має бути якісно організоване проходження практики студентами. Протягом двох тижнів будуть організовані суботники з благоустрою території біля гуртожитків, а в четвер – генеральне прибирання на кафедрах і в корпусах.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Валерію Іщенку – призначити відповідальних за відремонтовані аудиторії в усіх корпусах, завершити озеленення території, продовжити ефективну реалізацію програми енергозбереження. Оксані Барановській – 28 квітня провести нараду з виконання доручень ректора. Оксані Зазимко – провести соціологічне опитування серед студентів.

     Ректорат розглянув також і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook