Виїзні лекції студентів-фінансистів в рамках Global Money Week

3 квітня 2017 року

 В період 28-31 березня за ініціативи Національного банку України, організації USAID в рамках проведення Global money week було організовано лекції в сфері Financial sector transformation project. Студенти-фінансисти 2 курсу та 2 ст. разом із кураторами Ю.В.Негодою та І.М.Титарчук відвідали зазначену подію в рамках виїзних лекційних занять.

Global Money Week – це щорічна глобальна ініціатива, що включає світові й регіональні акції та заходи, мета яких - надихнути дітей та молодь дізнатися більше про гроші і заощадження, про те, як заробляти, вести бізнес тощо.

"USAID відзначає 25-ту річницю надання допомоги Україні, а співробітництво з Національним банком є невід'ємною складовою нашої співпраці. Ми вітаємо постійні ініціативи НБУ з реформування фінансової системи з метою сприяння прозорості, справедливості та добропорядності на фінансових ринках", – сказав Стівен Ринецкі, заступник Директора Офісу економічного зростання Місії USAID в Україні. – Розбудова довіри до фінансових ринків України є нашою спільною метою. Саме тому USAID через Проект "Трансформація фінансового сектору"підтримують НБУ у проведенні Міжнародного тижня грошей в Україні. Цей освітній захід, який триватиме протягом тижня, сприятиме підвищенню знань про особисті фінанси, щоб населення, особливо молодь, краще розуміли та вміли керувати своїми коштами".

 

 

 

У рамках урочистого відкриття Всесвітнього тижня грошей відбулися презентації просвітницької кампанії “Гривня – наш символ!” та пам’ятної монети “До 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років”. У рамках проекту створено фотопроект “Натхненні епохою УНРˮ, титульний ролик “Гривня - наш символ!” та дев’ять графічних роликів-розповідей про кожну банкноту із номінального ряду української валюти.
   Лекторами виступили співробітники НБУ, ФГВФО, члени USAID, які розкрили практичні аспекти діяльності цих організацій у сфері фінансів, наводили актуальні приклади, проводили вікторину-опитування, розв'язували із студентами цікаві практичні кейси.
      Роман Гартінгер, керівник проектів та програм департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, представив лекцію про основні тенденції світового карткового бізнесу в світі та Україні, особливості платіжної системи України, рівень розвитку безготівкових розрахунків, про ефективність діяльності карткових систем Visa та Master Cart.

    Юлія Лях, керівник проектів та програм департаменту стратегії та реформування НБУ, розповіла про особливості діяльності платіжної системи ПРОСТІР та її еволюцію, відмітила недоліки та переваги розвитку ринку безготівкових розрахунків (Cashless), їх місце в фінансовій ринковій системі України та світу.  

Усі студенти отримали пам'ятні медалі, а переможці вікторини цінні монети у подарунок.


Доцент кафедри фінансів
Титарчук І.М.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook