Майбутні агрономи відвідали "Музей лісових звірів і птахів ім. професора О.О. Салганського"

3 квітня 2017 року

Дуже часто студенти, шукаючи цікаві місця для відвідування, забувають, що справжні скарби музейної справи знаходяться поруч з ними.

Так, 30 березня студенти першого курсу другої групи агробіологічного факультету разом зі своїм куратором, старшим викладачем кафедри загальної хімії Кравченко О. О. відвідали Музей лісових звірів і птахів ім. професора О.О. Салганського. До речі, цей музей є ровесником нашого університету, оскільки саме в 1898 році при зоологічній лабораторії КПІ під керівництвом професора Ю.М. Вагнера створена перша експозиція Музею.

Екскурсію експонатами музею провів старший лаборант кафедри біології лісу та мисливствознавства Шевченко Сергій Миколайович, який з притаманною йому харизматичністю ознайомив студентів не тільки з експозицією, але й розповів про функції, історію музею, цікаві зоологічні факти, а також про постать професора О.О. Салганського, який впродовж 50-ти років опікувався Музеєм, і ім’я якого він носить зараз.

Після екскурсії студенти довго не відпускали Сергія Миколайовича, задаючи йому безліч запитань, які стосувалися найрізноманітніших аспектів мисливствознавства та таксидермії.

До речі, після проведеної екскурсії студенти зізналися, що цей Музей лісових звірів і птахів справив на них незабутнє враження і є одним з найцікавіших музеїв, які вони відвідали в своєму житті.

 

Старший викладач кафедри загальної хімії

Ольга Кравченко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook