Гуманітарії продовжують співпрацю з IATEFL Ukraine і British Council

2 квітня 2017 року

     01 квітня 2017 року в рамках угоди про співпрацю між НУБіП України та IATEFL Ukraine (Українське відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної) в університеті продовжила роботу 22 щорічна національна конференція “22nd Annual National IATEFL Ukraine Conference”, організаторами якої є Британська Рада (British Council), IATEFL Ukraine та НУБіП України.

     Пленарне засідання розпочала Olha Madylus із Великобританії з виступом “Teaching English in the 21st century”, метою якого став пошук відповіді на запитання про навички та вміння, які знадобляться студентам у майбутньому. Неможливо чітко передбачити, що дітям, яких ми навчаємо сьогодні, знадобиться в середині цього століття, аби вижити і процвітати, зазначила спікер, але ми повинні бути свідомими їхніх можливих потреб. Розглядаючи навчальні плани з точки зору охоплення ними дій на випередження, Olha Madylus представила кілька практичних змістовних стратегій навчання англійської мови.

     Продовжила тему Iryna Gorlach, представник неурядової організації GoGlobal, що займається популяризацією мови та розвитком професійних навичок, які допоможуть українцям стати конкурентоспроможними у майбутньому. У доповіді “Teaching core skills: meeting the demand of the 21 century” Iryna Gorlach навела статистичні дані Всесвітнього економічного форуму, згідно з якими дві третини першокласників у 2016 році виявили бажання опанувати професії, які ще не існують. Разом зі змінами на ринку праці для бізнесу і працівників стає все важливішим питання актуальності вмінь і навичок та їхня відповідність вимогам часу. 

     Паралельна робота секцій на конкуруючій основі охопила широке коло питань навчання англійської мови, починаючи від шляхів мотивування дітей та підлітків, використанні інформаційних технологій та креативності у викладанні і закінчуючи підготовкою до міжнародних іспитів з англійської мови, розвитком екологічної свідомості та інтеграцією демократичних цінностей під час навчання англійської мови. Свої майстер-класи, тренінги та воркшопи проводили як іноземні гості, серед яких представники Великобританії, Ірландії, Туреччини, Ірану, Польщі, так і українські викладачі з університетів, шкіл та організацій Києва, Харкова, Вінниці, Чернігова, Полтави, Умані та багатьох інших місць України. 

 

 

 

     Протягом двох днів усі охочі мали змогу також відвідати книжкові виставки від провідних світових видавництв літератури для навчання і вивчення іноземних мов, зокрема Oxford University Press, Pearson, Folio Books, Macmillan Education та компанії «Лінгвіст», офіційного представника іноземних видавництв Cambridge University Press, CLE International, Cornelsen, Edelsa, MM Publications. 

 

     Завершенням заходів стало підбиття підсумків дводенної роботи пленарних засідань та секційних зустрічей і вручення сертифікатів, що засвідчують участь у “22nd Annual National IATEFL Ukraine Conference”. Сподіваємося, що проведення конференції у стінах НУБіП України стане доброю традицією та сприятиме поглибленню співпраці між нашим університетом та IATEFL Ukraine і British Council.

  Захуцька Оксана,
старший викладач кафедри
романо-германських мов

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook