В університеті обговорили інноваційні технології і методи викладання англійської мови

1 квітня 2017 року

     31 березня 2017 року в НУБіП України розпочала роботу 22 щорічна національна конференція “22nd Annual National IATEFL Ukraine Conference”, організаторами якої є Британська Рада (British Council), IATEFL Ukraine (Українське відділення Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної) та гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України. Дводенна конференція уже має свою традицію та щороку об’єднує близько 300 фахівців з навчання англійської мови як іноземної з усієї України та з-за кордону, які збираються, аби спільно обговорити інноваційні технології і методи викладання англійської мови як іноземної, нові ідеї для розвитку професійної майстерності. На базі нашого університету “22nd Annual National IATEFL Ukraine Conference” проводиться вперше в рамках угоди про співпрацю з IATEFL Ukraine, укладеної гуманітарно-педагогічним факультетом за ініціативи декана Василя Шинкарука.

     Із вітальним словом до учасників звернувся ректор НУБіП України, член-кореспондент АПН України проф. Станіслав Ніколаєнко. Станіслав Миколайович відзначив, що в сучасному світі уже ні в кого не викликає сумніву необхідність володіння англійською мовою, адже це мова міжнародного спілкування і невід’ємна частина успіху фахівця у будь-якій галузі знань. Що потребує постійної уваги, то це методи і прийоми навчання, зміну яких вимагає саме життя. Також ректор коротко познайомив присутніх із нашим університетом, розповів про підготовку студентів з англійської мови та курси іноземних мов для підготовки до міжнародних Кембриджських екзаменів, які діють в університеті. Учасників конференції привітали також представники IATEFL та IATEFL Ukraine, British Council та British Embassy to Ukraine.

     Пленарне засідання розпочала Margit Szesztay з Угорщини, новобраний Президент IATEFL, яка у своєму виступі “Discussion, Debate, Dialogue in the ELT Classroom” зосередила увагу на володінні іноземною мовою за межами повсякденних ситуацій, як купівля квитка, замовлення їжі чи відмова від запрошення. Як зазначила Margit Szesztay, глибший вимір мовлення включає творче дослідження ідей, оцінку багатства перспектив і в той же час вміння піддавати сумніву власні переконання та припущення в рамках взаємодії під час навчання та після його завершення у реальному житті. 

     Голова англійських проектів для Британської Ради в Україні (English Projects for the British Council in Ukraine) Simon Etherton у своїй доповіді “Active Learning Principles: Supporting the Construction of Knowledge and Development of Skills” поставив питання про те, як ми можемо змінити нашу діяльність з навчання, щоб покращити якість підготовки студентів. Відповідаючи на це питання, Simon Etherton запропонував використання active learning principles, або принципи активного навчання, завдяки яким можна і оволодіти необхідними вміннями, і розвивати навички критичного мислення, і вирішувати проблеми у спілкуванні та співпраці.

     Виступ голови маркетингового відділу у північній Європі Cambridge English Language Assessment Tony Prince з Університету Східної Англії під назвою “21st century Education: What Ukraine can Learn from Abroad, and What Abroad can learn from Ukraine” передавав враження спікера від спілкування з українськими вчителями англійської мови у контексті освіти 21 століття та перспектив, які відкриваються перед Україною і світом. 

     Після пленарних засідань тривала паралельна робота різних секцій на конкуруючій основі. Різноманітні майстер-класи, тренінги та воркшопи від досвідчених іноземних та українських викладачів могли задовольнити будь-які професійні потреби сучасного вчителя англійської мови. 

     Протягом двох днів усі охочі мали змогу також відвідати книжкові виставки від Oxford University Press, Pearson, Folio Books, Macmillan Education та компанії «Лінгвіст», офіційного представника іноземних видавництв Cambridge University Press, CLE International, Cornelsen, Edelsa, MM Publications, і познайомитися з найактуальнішими матеріалами у викладанні англійської мови. 

Захуцька Оксана,
старший викладач кафедри
романо-германських мов
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook