Запрошуємо на навчання до магістратури НУБіП: відбулися зустрічі зі студентами бакалаврату четвертого курсу

30 березня 2017 року

    22 та 29 березня 2017 році відбулись зустрічі зі студентами бакалаврату четвертого курсу усіх факультетів та ННІ для того, аби надати їм всю необхідну інформацію про умови вступу до магістратури. Адже ступінь магістра є логічним завершенням здобуття вищої освіти та набуття важливих компетентностей, необхідних для ефективного виконання завдань інноваційного характеру та успішного кар’єрного зростання.

     Начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова представила загальну концепцію підготовки магістрів у НУБіП в контексті нового переліку освітніх програм та умов прийому на 2017/2018 н.р. Вона зупинилась на перспективах та перевагах навчання, що вигідно вирізняють наш виш серед інших. До таких можна віднести можливість отримання подвійних дипломів за міжнародними магістерськими програмами, наявність англомовних груп, широкий вибір магістерських програм тощо.

     Презентували і всі можливі варіанти здобуття освітнього ступеня «Магістр», враховуючи поліпрофільність нашого університету та орієнтуючись на світовий тренд, коли фахівці навчаються новим навичкам за декількома спеціальностями, аби підвищити свою вартість на ринку праці.

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук та його заступник Сергій Нікітченко виступили із презентацією Правил прийому на 2017/2018 н.р., розкрили особливості вступу як на споріднені спеціальності, так і можливості перехресного вступу. Також надали вичерпні відповіді на запитання стосовно термінів та переліку вступних випробувань, наявності державного замовлення тощо.

     Цього року значно розширився перелік освітніх програм, які в попередні роки відносились до спеціалізацій галузі знань «Специфічні категорії». Вступ на них можливий на основі базової вищої освіти з будь-якої спеціальності за умови складання додаткового вступного випробування.  

     Відтепер до таких програм належать:
Адміністративний менеджмент
• Біржова діяльність
• Дорадництво
• Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності
• Менеджмент організацій і адміністрування
• Педагогіка вищої школи
• Прикладнаекономіка
• Соціальна робота
• Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами
• Управління інноваційною діяльністю
• Управління навчальним закладом
• Якість, стандартизація та сертифікація
.

     Можливі варіанти вступу та здобуття освітнього ступеня «Магістр»:
1) на основі здобутого ОС «Бакалавр» зі спорідненої спеціальності;
2) на основі здобутого ОС «Бакалавр» із неспорідненої спеціальності (із складанням додаткового вступного випробування);
3) на основі здобутого ОС «Бакалавр» із будь-якої спеціальності (зі складанням додаткового вступного випробування) відповідно до переліку спеціальностей Правил прийому до НУБіП України у 2017 році;
4) шляхом паралельного навчання на денній (за спорідненою спеціальністю (див. п. 1) та заочній формах навчання (див. п 2, п. 3);
5) шляхом паралельного навчання на денній (див. п 2, п. 3) та заочній формах навчання за спорідненою спеціальністю (див. п. 1).

     Перелік споріднених та не споріднених спеціальностей, додаткові вступні випробування з відповідних спеціальностей розміщені у додатку 4 (https://nubip.edu.ua/node/12398) до Правил прийому до Національного університету біоресурсів і природокористування України в 2017 році, їх можна знайти за гіперпосиланням https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u18/pravila_priyomu_do_nubip_2017.pdf

     З презентаціями доповідачів можна ознайомитися в розділах Перспективи навчання за магістерськими програмами і Вступ до магістратури 2017.

Ласкаво просимо до вступу в магістратуру

Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

 

 

Наталія Міняйло,
відділ магістерських програм 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook