ПЕДАГОГИ ПРОВЕЛИ СЕМІНАР НАСТАВНИКІВ

29 березня 2017 року

     29 березня 2017 року з ініціативи та на базі гуманітарно-педагогічного факультету кафедрою педагогіки разом із відділом виховної роботи та студентських справ був проведений науково-методичний семінар для наставників студентських груп.

     Розпочав семінар декан гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарук Василь Дмитрович. У вступному слові вінпідкреслив, що доповідачі з кафедри педагогіки відбирають для семінару наставників актуальні, цікаві, важливі, з точки зору сьогодення, тематики. Гуманітарно-педагогічним факультетом підготовлено та відібрано багато цінних матеріалів, літератури з виховної роботи, яку наставники можуть використовувати у своїй роботі зі студентами. Таку літературу можна віднайти в бібліотеці, на кафедрі педагогіки та на її веб-ресурсах.

  

      У ході семінару ректор НУБіП України, член-кореспондент НАПН України Ніколаєнко Станіслав Миколайович звернув увагу наставників на актуальність, значущість семінару, що зумовлено необхідністю теоретичного і методичного забезпечення діяльності суб’єктів виховної роботи для побудови партнерських стосунків зі студентською молоддю. Вища школа, зазначив ректор, має не тільки підраховувати який обсяг знань умінь і навичок засвоїв студент за одиницю часу, а й думати про те, яку людину ми отримаємо в особі нашого випускника. Це має бути, насамперед особистість інтелігентна, професійна, патріотично налаштована, з розвиненими комунікативними і воловими якостями, іншими психологічними утвореннями, що прикладаються до життя і праці та гармонійного співжиття у соціумі. Станіслав Миколайович зауважив, що у нашому університеті існує величезна кількість спеціальностей і спеціалізацій, відповідно при такому розмаїтті керівництво, науково-педагогічні працівники, наставники мають звертати увагу на різні сторони навчально-виховного процесу. Сьогодні наша держава переживає складні часи, в такій же складній ситуації перебувають і наші студенти, тільки 44 % вихованців отримують стипендію. В зв’язку з цим знизився відсоток студентів, які відвідують навчальні заняття. У цьому випадку на допомогу нашим студентам має прийти як керівництво так і наставники. Дуже важливо приділяти увагу нашій молоді, цікавитись їх проблемами, надавати всебічну підтримку і допомогу, не гребувати мудрою порадою, формувати у студентів науковий світогляд, гуманістичну позицію, прищеплювати їм любов до Вітчизни.

  

    Сьогодні головними пріоритетами нашого університету є, продовжив Станіслав Миколайович, якість навчально-виховного процесу і профорієнтаційна робота. Для нас важлива не кількість, а якість, нам потрібні випускники шкіл, які добре підготовлені та мають високі бали із ЗНО. Завданням викладачів, наставників є створення всіх умов для якісного навчання, розвитку особистості студента. Наставники мають прикладати максимум зусиль, щоб відгородити своїх вихованців від впливу негативних факторів (вплив інтернет мережі, вживання наркогенних речовин та ін.). Ректор підкреслив, що сьогодні ззовні пробують підірвати авторитет нашого вишу, це не що інше як чорний піар в умовах кокурентної боротьби за ринок надання освітніх послуг. Наше завдання протиставляти цим нападкам рівно напружену працю, що забезпечить високу якість освіти і науки. Завершив Станіслав Миколайович словами Бернарда Шоу: «Тепер, коли ми навчились літати як птахи, плавати як риб, залишається навчитись жити як люди».

     Доцент кафедри педагогіки Виговська Світлана Володимирівна у своїй доповіді розповіла слухачам семінару про форми і методи виховної роботи у вищих навчальних закладах, специфіку виховної роботи у ВНЗ, завдання наставників, зупинилась на практичних порадах наставнику.

 

  

Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook