МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР НА ТЕМУ : «АНАЛІЗ РИЗИКІВ ТА РОЗРОБКА ПРОГНОСТИЧНОЇ МОДЕЛІ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ ДЛЯ ЗОНИ ВІДЧУЖЕННЯ»

17 березня 2017 року
НУБіП України, ННІ лісового і садово-паркового господарства, корпус 1, ауд. 97

У НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОМУ ІНСТИТУТІ ЛІСОВОГО І САДОВО-ПАРКОВОГО ГОСПОДАРСТВА ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР НА ТЕМУ : «АНАЛІЗ РИЗИКІВ ТА РОЗРОБКА ПРОГНОСТИЧНОЇ МОДЕЛІ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ ДЛЯ ЗОНИ ВІДЧУЖЕННЯ»
 

17-18 березня 2017 року ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП спільно з Регіональним Східноєвропейським центром моніторингу пожеж було проведено міжнародний науково-практичний семінар присвячений удосконаленню наукового забезпечення охорони лісів від пожеж у зоні відчуження. Участь у семінарі взяли провідні фахівці США та України, зокрема з лабораторії пірології дослідницької станції Рокі Маунтен Лісової Служби США (Missoula Fire Lab, USFS Rocky Mountain Research Station), м. Мізула, штат Монтана, лабораторії лісової пірології НУБіП України, Національного університету цивільного захисту України, Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління і інші.
Семінар урочисто відкрив проф. Петро Лакида, директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Професор кафедри лісівництва та завідувач лабораторії лісової пірології Зібцев С.В. представив результати ІІІ Національної координаційної наради з удосконалення гасіння пожеж у зоні відчуження, яка відбулася у м. Чорнобиль 13-16 березня 2017 р., а також перспективи реалізації довгострокової стратегії управління ризиками виникнення пожеж у зоні відчуження. Модератором семінару був проф. Алан Ейгер – провідний науковець Дослідницької станції Rocky Mountain Лісової Служби США.

Під час семінару результати моделювання ключових параметрів пожежного середовища у зоні відчуження та дані ДЗЗ були представлені доцентом кафедри лісовпорядкування та лісової таксації Віктором Миронюком та співробітником центру Вадимом Богомоловим. У семінарі також прийняли активну участь співробітники Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж Олександр Сошенський, Василь Гуменюк та Володимир Корень.

На семінарі було розглянуто проблемні питання зони відчуження, які потребують наукового вирішення та обґрунтування, зокрема, розробки моделей регулювання кількості горючих матеріалів, розвитку пожеж на рівні ландшафту, оцінки ймовірності виникнення пожеж, оцінки ризиків, а також загальна стратегія та політика управління ризиками лісових пожеж. Повну програму семінару можна переглянути за посиланням.

Співробітник Регіонального Східноєвропейського центру

Олександр Сошенський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook