У МИНУЛЕ ЗА ВІДПОВІДЯМИ НА ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ

28 березня 2017, 17:21


24 березня 2017 року студенти юридичного факультету групи Прав-1501ст разом з куратором групи Олександрою Козачук відвідали Національний музей історії України, що в м. Києві.

З першої хвилини перебування в музеї, який розпочав свою діяльність як Музей старожитностей і мистецтва у серпні 1899 р., повністю захопив увагу студентів своїми експозиціями минулого.

Екскурсію розпочали з ознайомлення історії заснування самого музею, розказали, що значну частину історичних експозицій було втрачено під час ВВВ, але це не завадило йому сьогодні стати одним із провідних музеїв України. Фондові зібрання НМІУ налічують понад 800 тис. од. зб. Вони представляють історію України від найдавніших часів до сьогодення.  На виставці були представлені документи від пізнього середньовіччя та пізнього модерну і до сьогодення.  Прикраси, посуд, королівська карета, тощо.

Після відвідування музею в групі ще довго велися обговорення вивченого матеріалу та побаченого у музеї. Співставлення знань та фактів дуже захопило студентів і продовжити вирішили у філії музею історії України -  Музеї історичних коштовностей України, де зібрані унікальні речі з дорогоцінних металів і коштовного каміння, зокрема всесвітньовідома скіфська пектораль.

 

Олександра Козачук,

асистент кафедри теорії та

історії держави та права

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook