Виїзні практичні заняття агрономів: ПАТ «Оболонь»

28 березня 2017 року

     Продовжуючи цикл виїзних практичних занять, викладачі кафедри рослинництва разом із студентами третього курсу агробіологічного факультету цього разу побували на ПАТ «Оболонь».

     Першою вже безпосередньо на місці гостей зустріла менеджер компанії Можчиль Олена, яка й допомагала організувати саме заняття. У навчальному класі студентам продемонстрували короткометражний фільм про ПАТ «Оболонь», яке посідає провідне місце по виготовленню пива у Європі та світу. Виготовляють там і безалкогольні тонізуючі прохолоджуючі напої. На підприємстві працює понад 2,5 тисяч людей. Нині 75 % пивного експортує України припадає на ПАТ «Оболонь». Понад 40 країн світу на п'яти континентах знають неповторний смак українських напоїв. Відомо, що основними складовими у виробництві пива є ячмінь та хміль. Студенти у доступній формі мали можливість познайомитись з вимогами підприємства до якості сировини, з якої варять пиво. Зокрема, технологи підприємства зазначили негативний вплив надмірного вмісту білку на вихід і якість пива, а викладачі пояснили за рахунок яких агротехнічних заходів можна отримати зерно ячменю, придатного до використання у пивоварінні. 
     Не менш важливу роль у технологічному процесі відіграє і хміль, надаючи пінному напою неповторної гірчинки та смаку. Про особливості вирощування хмелю, що використовують у броварній промисловості, студенти почули від викладачів та агрономів підприємства. 
     Ячмінний солод для ПАТ «Оболонь» в Україні готують на підприємствах у Чеміровецькому районі на хмельниччині, якого повністю вистачає для річної цілодобової безперервної роботи підприємства.
     Такі заняття стимулюють і заохочують студентів до кращого засвоєння навчального матеріалу, зокрема з особливостями вирощування та практичного використання пивоварних сортів ячменю та хмелю.

     Зацікавили студентів і посади агрономів, які відповідають за дотриманням технологій вирощування, заготівлі і використання зерна пивоварного ячменю для приготування солоду.
     Вразив технологічний процес приготування пива, розливу та пакування готової продукції. Всі процеси автоматизовано, фахівці лише контролюють роботу автоматів.

     Відзиви студентів позитивні, а побажання від них звучало одне: частіше проводити такі практичні заняття.

Дмитришак М.Я.,
Антал Т.В., Гончар Л.М.,
доценти кафедри рослинництва 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook