Екскурсія студентів 1 курсу механіко-технологічного факультету спільно з наставниками відвідали Національний художній музей України

27 березня 2017 року
26 березня 2017 року науково-педагогічні працівники механіко-технологічного факультету доценти Мотрич М. М., Білько Т.О., Зубок Т.О., Марчишина Є.І., асистент Голопура С.М., які є наставниками студентів 1 курсу механіко-технологічного факультету відвідали разом із студентами своїх груп Національний художній музей України.
 
Національний художній музей України — найбільш репрезентативне зібрання вітчизняного образотворчого мистецтва в Україні і світі. Колекція музею нараховує близько 40 тисяч експонатів, серед яких шедеври українського живопису, скульптури і графіки від часів Київської Русі до сьогодення.
 
 
Студенти мали можливість побачити одну з найкращих в Україні збірок  іконопису та колекція українського барокового мистецтва. Тут знаходимо вишукані зразки барокової ікони, як от “Покрова з портретом Богдана Хмельницького” (перша половина ХVІІІ ст., Київщина), парні ікони “Великомучениці Анастасія й Іулянія, Варвара і Катерина” (1740-х рр., Північне Лівобережжя), ікони Лаврської малярні з іконостасу Успенського собору Києво-Печерської Лаври “Вхід до Єрусалима” і “Різдво Христове” (обидві 1729 року). Ми були захоплені перлиною колекції — Березнянський іконостас, який дав уявлення про монументальний розмах і неперевершений артистизм майстрів українського бароко. Доповнив враження про цю надзвичайну епоху збірка давньої поліхромної скульптури, колекція стародруків, а також зразки портрету ХVІІІ століття, першого світського жанру в українському малярстві. Одним з найбільших в Україні є музейне зібрання вельми популярних у ХVІІІ — ХІХ столітті народних картин “Козак-Мамай”.
 
 
Заступник декана Т. Білько
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook