Нова прем’єра театру «Березіль» - на відновленій сцені

23 березня 2017 року

 23 березня в університеті сталася неординарна подія. Точніше, подій було аж три! По-перше, у новій актовій залі відбудованого навчального корпусу № 3 відкрився концертний сезон. По-друге, саме тут студентський народний театр «Березіль»  презентував прем’єру вистави «Неймовірні історії, майже з життя». І по-третє, саме ця вистава була першою на мистецькому фестивалі «Київська весна-2017», тому на неї завітали поважні гості – члени журі фестивалю: заслужений діяч мистецтв України, голова правління Національної спілки театральних діячів України Ярослав Гранко, театрознавець Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса Сергій Винниченко і режисер, завідуючий сектором театрального жанру Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень, доцент Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого Володимир Федоров.

 Все насправді було цікаво, весело і неординарно. Керівник театру - старший викладач кафедри культурології Наталія Тітенко – особистість креативна, тому, незважаючи на незвичні і навіть складні для театру технічні умови, зуміла переконати своїх вихованців у тому, що напередодні міжнародного дня театру студентству і усім працівникам НУБіП варто подарувати хвилини радості. 

 

 
А актори-аматори, в свою чергу, не просто старались – жили сценою, ролями і глядачем. На сцені вони представили чотири мініатюри: «Очікування» (за мотивами Тамари Василенко), «Неймовірна пригода» (за Михайлом Зощенком), «Нервовий симптом» (за п’єсою «Самогубця» Миколи Ердмана),  «Весілля» (комедія в одній дії Михайла Зощенка). Зал сприймав виконавців емоційно і захоплено. І хоча серед акторів були не лише ті, хто вже давно став улюбленцем публіки, як от Дар’я Орєхова чи Віктор Литвин, Віталіна Березинець чи Інна Маринець,  Анастасія Стародуб чи Василь Смертюк  (дівчата, до речі, на «відмінно» справились із перевтіленням у двох ролях), молодші «березілевці» теж зривали шквали оплесків. Справжніми були Олександр Павелко у ролі Його («Очікування»), Тетяна Чижевська (Зіна із «НеймовірноЇ пригоди»), Олександр Куценко (Олександр Петрович Калабушкін, «Нервовий симптом»), Тетяна Пиренко (дочка з «Весілля»). У справжню неймовірність представленої пригоди, здавалось, самі повірили Артем Курлов (Ніколя)  і Сергій Цирулик (Анатоль). А яка чудова колись буде теща з Вікторії Мацоли чи турботливий батько із Сергія Ульяновського, зал повірив одразу, так переконливо вони, насправді молоді і милі, виглядали на сцені.
 
А от якщо на виставі були присутні ті, хто мав змогу переглядати новорічні імпрези кафедри культурології, то вони, впевнена, сказали б, що наші актори – не аматори, а професіонали. Дід Мороз двічі перетворився: то на Жоріка  («Неймовірна пригода»), то на генерала («Весілля»). Снігуронька стала не зовсім скромною Тетяною («Неймовірна пригода») , а Лисиця Аліса здивувала усіх іншими амплуа – Маргарита Іванівна («Нервовий симптом») і подруга нареченої («Весілля»). Ось такі вони, Слава Ковтун, Діана Педан і Любов Панченко!
 
Як тут не згадати і балетну групу нашого театру, без якої б постановка була якщо не менш цікавою, то менш насиченою. За це окремі слова на честь Людмили Комар, Марії Богомол, Олени Федчук, Олександри Силенок, Анни Гавриленко.
 
Ми вдячні вам, дорогі наші актори, Вам, Наталіє Миколаївно, як режисеру-постановнику, звукорежисеру Олександрові Лутченку за подарований святковий настрій.
 
І, безумовно, ректору університету Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку  за те, що віднині зможемо дарувати театральні свята нашому колективу частіше – на відновленій сцені третього корпусу.
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook