У гуртожитку був проведений виховний захід на тему "Здоровий спосіб життя. Вплив тютюнопаління на організм людини"

23 березня 2017, 10:00

У середу, 22.03.2017 р., о 19:00 год. в читальному залі гуртожитка №6 був проведений виховний  захід «Здоровий спосіб життя. Вплив тютюнопаління на організм людини» та перегляд фільму на тему "Вплив тютюнопаління на організм".

Тютюнопаління – один з найбільш поширених видів побутової токсикоманії, сама найпоширеніша у всьому світі шкідлива звичка. Залежність від тютюну внесено в Міжнародну класифікацію хвороб. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм, особливо у розвитку ракових хвороб.


Вихователь гуртожитку Мазур В.М. розказав про небезпечність тютюнопаління та навів статистичні дані за 2016 рік в Україні і світі щодо цієї звички, а саме:
-    За даними ВООЗ в світі налічується понад 1,1 млрд. людей, що палять. Україна входить до 11 країн Європи з найбільшим рівнем поширеності цієї шкідливої, для здоров’я, звички. У нашій країні є більше 10,9 млн. курців – третина всього працездатного населення України.
-    Найбільший відсоток осіб, що палять, припадає на вікові групи 20–29 років (45% чоловіків і 34% жінок) та 30–39 років (47% і 32% відповідно). Жителі нашої країни випалюють на рік приблизно 434 млрд. сигарет. Кількість випалених сигарет на рік на 1 пересічного курця складає - 5500 штук.
-    За статистикою, щорічно від захворювань, спричинених тютюнокурінням, у світі помирає понад 5 млн. людей, в Україні - 210 тисяч.
-    Тютюн – найголовніший і найглобальніший вбивця. Кожних 8 секунд на земній кулі помирає людина з цієї причини. Якщо відношення до тютюнопаління не зміниться, то за прогнозами експертів у 2030 році з цієї причини буде помирати понад 10 млн. чоловік.


Після виступу студенти переглянули фільм, де побачили влив тютюнопаління на різні органи організму (серце, мозок, печінку, шлунок, кишечник, судини) та які наслідки виникають в майбутньому.
Всі студенти були задоволені заходом, активно обговорили дану проблему в Україні та зробили для себе висновки на майбутнє.
 

Вихователь гуртожитка №6 від ФВМ
Т. Савчук
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook