Група іноземних студентів нашого університету взяла участь у святкуванні Міжнародного дня Навруз

24 березня 2017 року

     21 березня група іноземних студентів нашого університету взяла участь у святковому заході Міжнародного дня Навруз, який організовано Головним управлінням у справах національностей та релігій спільно з партнерськими організаціями за підтримки Київської міської державної адміністрації, дипломатичних представництв Туркменістану, Узбекистану, Турції, Азейбарджану, Казахстану, Афганістану та інших держав.

     Походження свята пов'язують з культом Сонця. Згідно давнім персидським вченням, люди щовесни відзначають появу життя на землі, яка зароджувалася «в шести видах» (небо, вода, земля, рослини, тварини і людина).
     За переказами, в цей день відбулося багато легендарних подій. За тюркськими легендами, в цей день тюрки врятувалися з оточення, вийшовши з території, оточеної горами. Тому Навруз був прийнятий тюркськими народами як початок Нового року і відзначається до теперішнього часу.

     В рамках проведення заходу студенти мали можливість відчути атмосферу народних традицій та обрядів, пісень та танців, спробувати страви національної кухні. Святковий вечір закінчився яскравим концертом та залишив масу приємних емоцій.

  

Кертікова Айджахан,
студентка 1 курсу
юридичного факультету 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook