Навчально-методична рада розглянула за затвердила навчальні програми військової підготовки офіцерів запасу

20 березня 2017 року

     Одним з перших питань  засідання навчально-методичної ради було розглянуто діяльність кафедрі військової підготовки. Доповідав завідувач кафедри Анатолій Есаулов. Він зазначив про актуальність отримання студентами офіцерського звання за час навчання в університеті та представив на затвердження перелік навчальних програм військової підготовки офіцерів запасу з військово-облікових спеціальностей:

− «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів»;
− «Бойове застосування танкових з’єднань, військових частин і підрозділів»;
− «Застосування автомобільних з’єднань, військових частин і підрозділів»;
− «Експлуатація та ремонт базових машин бронетанкової техніки»;
− «Експлуатація і ремонт електро-, спецобладнання та автоматики бронетанкової техніки»;
− «Радіологія і токсикологія ветеринарна».

     Заслухавши доповідача рада одноголосно затвердила всі навчальні плани, також прийняли рішення активніше проводити військово-патріотичну роботу на факультетах з метою набору студентів на кафедру військової підготовки.

     Далі рада розглянула низку питань пов’язаних з затвердженням ліцензійних справ з підготовки фахівців ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр». Першим виступив директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида, який представив пакет документів зі спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології». Наступним доповідачем який представив ліцензійну справу підготовки фахівців ОС «Магістр» за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт» був декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович. Декан юридичного факультету Олена Яра представила ліцензійні справи зі спеціальності 081 «Право». Заслухавши доповідачів рада позитивно схвалила представлені ліцензійні справи та рекомендувала їх до розгляду на Вченій раді університету.

     Наступними питаннями рада розглянула ліцензійні справи та навчальні плани відокремлених підрозділів НУБіП України. Доповідав начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько. Він представив на затвердження ліцензійні справи та навчальні плани ВП НУБіП України:

- «Мукачівський аграрний коледж» з впровадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 201 «Агрономія»,
- «Заліщицький аграрний коледж» з впровадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство»,
- «Ірпінський економічний коледж» з впровадження освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти (професійно-технічне навчання) за професіями: 4211 Контролер-касир 2 розряду; 4222 Адміністратор; 7242 Контролер радіоелектронної апаратури та приладів 3 розряду,
- «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» з впровадження освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти (професійно-технічне навчання) за професіями: 4221 «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних»; 4211 «Контролер-касир»,
- ВСП НУБіП України «Рівненський коледж НУБіП України» з впровадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальностей: 071 «Облік і оподаткування»; 121 «Інженерія програмного забезпечення»; 193 «Геодезія та землеустрій».

     Радою була розглянута та схвалено акредитаційну справу та навчальний план на 2016-2017 навчальний рік ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» із підготовки фахівців ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальністю 5.03050802 «Оціночна діяльність», про підготовку якої доповів заступник директора коледжу Юлія Петренко.
     На завершення зустрічі рада розглянула подані науково-педагогічними працівниками підручники та навчальні посібники та рекомендувала до друку вченій раді університету.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook