Плідна співпраця факультету тваринництва та водних біоресурсів та науково-дослідних господарств університету

22 березня 2017, 1:06

 Практичне використання наукових знань є однією із головних умов підготовки висококваліфікованого спеціаліста галузі тваринництва. Саме тому, з метою поглиблення співпраці і опанування практичних навичок, фахівці факультету тваринництва та водних біоресурсів спільно з нашими студентами здійснюють різноманітні дослідження у науково-дослідних господарствах університету як під час проведення лабораторно-практичних занять, так і у вільний час.

  Зокрема, лабораторно-практичні заняття для студентів 1 курсу скороченого терміну навчання напряму підготовки «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» під керівництвом доцента кафедри біології тварин Володимира Афанасенка частково проходять у відокремленому підрозділі НУБіП України «Агрономічна дослідна станція». Нещодавно на кафедру придбано  сучасні прилади «Екомілк» та «Екомілк-скан» з автоматизованим визначенням вмісту в молоці жиру, білку, кількості соматичних клітин та інших показників якості молока. Зокрема на останньому виїзному лабораторному занятті студенти здійснили оцінку корів двох технологічних груп (63 гол.) під час ранкового (о 5 год. ранку), обіднього та вечірнього контрольного доїнь.

 Під час проведення досліджень було виявлено корів, які дають молоко дуже високої якості, що придатне для дитячого харчування та експорту навіть у країни ЄС, а також декілька тварин з субклінічним маститом. Як зазначають самі студенти, які до речі прийшли на навчання на наш факультет з різних технікумів, що подібні заходи стимулюють їх до поглиблення своїх знань і участі у науковій роботі гуртків факультету.

  Фахівцями господарства оцінено належним чином виконану роботу та  розроблені пропозиції з нового менеджменту дійного стада, застосування яких дозволить реалізовувати молоко вищої якості за більшими цінами. В свою чергу, працівники господарства, запропонували колективу кафедри біології тварин та факультету тваринництва та водних біоресурсів подальше поглиблення плідної співпраці з залученням студентів-ентузіастів, які прагнуть набути професійних знань та навичок  для майбутньої успішної виробничої чи наукової діяльності.

М. Сахацький,

завідувач кафедри біології тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook