Для примноження лісу і просто краси

21 березня 2017 року

     У масивах Боярської лісової дослідної станції активно тривають лісовідновлювальні роботи. На великих площах, де раніше були проведені вирубки, працівники станції, студенти університету і просто небайдужі до долі лісу люди висаджують сіянці основних культур з розсадників ЛДС.

     Півтора мільйона сіянців сьогодні вирощено на лісовому розсаднику у кварталі 256 Плесецького лісництва, розповідає тутешній старший лісничий Василь Білека. 850 тисяч малесеньких сосонок цьогоріч вже почали «перебиратися» на лісові масиви. Висаджуватимемо і дуб червоний, клен татарський і гостролистий, явір тощо. А щоб забезпечувати лісове різноманіття, підрощуємо дикі груші, яблуні та інші культури, плодами яких ласують лісові мешканці.

 

     Вражає своїм біорізноманіттям розсадник, де вирощують декоративні рослини для власних потреб Боярської ЛДС і реалізації за демократичними цінами. Тож тим, хто любить красу у себе на ділянках, просто рекомендую сісти в електричку, що прямує до Фастова, зійти на станції Білки (селище Борова). Саме тут і знаходиться це царство краси, де панують туя, ялівець, спірея, ялина, сумах, самшит та багато іншого.

 

Валентин Обрамбальський 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook