До Національного університету біоресурсів і природокористування України завітала делегація Французької асоціації «Дружба без кордонів»

14 березня 2017 року

Напередодні весни до Національного університету біоресурсів і природокористування України завітала делегація Французької асоціації «Дружба без кордонів». Кожний рік, починаючи з 1996 року, не зважаючи на погоду чи політичну ситуацію, члени асоціації приїздять в Україну для проведення конкурсного відбору студентів університету. Основною метою асоціації «Дружба без кордонів» є організація і проведення стажування студентів НУБіП у Франції, а також перебування в Україні французьких студентів навчальних закладів-партнерів. Делегацію супроводжувала к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки О.В. Кірейцева.

За умовами програми студенти стажуються на фермах, агропідприємствах, ветеринарних клініках, представництвах аграрної палати департаменту Де-Севр. Передбачено також перебування французьких студентів в НУБіП за окремими програмами. Студенти мають можливість пройти стажування у три етапи:
1 рівень: ознайомлювальне стажування на сімейних фермах або підприємствах сільськогосподарського профілю;
2 рівень: стажування професійного характеру на підприємствах сільськогосподарського профілю відповідно до спеціалізації студента;
3 рівень: навчальний семестр в університетах-партнерах або отримання стипендії уряду Франції, Erasmus+ (Вища аграрна школа в Анже, Інститут Лясаль Бове, Вища інженерна школа Ліль).
Основні цілі стажування як педагогічні так і лінгвістичні: ознайомлення із загальними принципами діяльності французького підприємства, професійні обміни з підприємствами і різними партнерами, вивчення передового досвіду розвинутої аграрної країни, покращення рівня володіння французькою мовою.

Асоціація «Дружба без кордонів» забезпечує витрати на проживання, харчування, транспорт на території Франції та культурну програму, студенти повинні брати активну участь у всіх видах діяльності підприємства і по закінченню стажування представити звіт перед членами асоціації. Також українські студенти сплачують візові і транспортні витрати до території Франції.
Завідувач кафедри глобальної економіки, Вдовенко Наталія Михайлівна, подякувала членам французької делегації за важливу підтримку студентів, за надану можливість українській молоді знайомитись і вивчати досвід європейського лідера в аграрній сфері Франції і висловила сподівання на зміцнення співпраці.

Автор: к.е.н., асистент кафедри

глобальної економіки Сокол Л.М.

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook