Студенти економічного факультету: «Біржова діяльність зробить свою справу і повністю занурить у цей світ»

16 лютого 2017 року

 Купрейчук Жанна та Семененко Юлія магістрантки, що навчаються на економічному факультеті за спеціальністю «Біржова діяльність і торгівля». Про навчання за новою спеціальністю та причини вибору спеціальності наша сьогоднішня розмова.

 


Юлія Семененко вважає, що отримавши ступінь бакалавра і магістра з різних спеціальностей, можна розцінювати як дві вищі освіти. Якщо ж ні, тоді як кваліфікувати ступінь магістра у даному випадку? Однак, для підвищення своїх конкурентних переваг Юлія не тільки продовжує навчання на факультеті аграрного менеджменту за магістерською програмою «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», але й вирішила обрати іншу спеціальність, сфера якої в Україні тільки розпочинає свій розвиток та розбудову, а у світі та являється фундаментом фінансової системи.
– Чому ти вирішила змінити спеціальність?
Ще під час проходження практики за кордоном, а саме у Нідерландах у 2015 році, я відвідала голландський аукціон в Алсмері, система функціонування якого мене дуже вразила, тому у момент вибору предметів на 4-му курсі я обрала саме біржову діяльність. Починаючи з першої пари мені було надзвичайно цікаво вивчати дану сферу і, коли переді мною стояв вибір спеціальності для магістратури, я чітко знала чого хочу отримати від навчання у наступні півтора року, тому зараз із задоволенням навчаюсь на економічному факультеті за спеціальністю «Біржова діяльність і торгівля». Обираючи даний шлях, я усвідомлювала, що навчатися на двох спеціальностях буде не просто, проте, водночас розуміла, що поєднання вже здобутих знань на факультетах аграрного менеджменту та економічному нададуть мені змогу стати не тільки більш широкопрофільним спеціалістом, але й збільшить мої шанси при пошуку роботи.
– Чи не жалкуєш ти про свій вибір?
– Як я вже казала, що мене зацікавили нові знання та навички,що я успішно здобуваю кожен день. Тому абсолютно впевнено можу стверджувати, що не було такого дня, коли б я жалкувала про свій вибір. Хочу додати, що з нами працюють одні з найкращих викладачів-практиків даної сфери, які прикладають величезні зусилля для того, щоб ми мали змогу розвиватися кожен день та бути на рівні студентів міжнародних вузів. Наприклад, завдяки підтримці завідувачу кафедри «Біржової діяльністю та торгівлі» д.е.н., професору Резнік Надії Петрівні я та мої одногрупники приймаємо участь у міжнародному конкурсі при CFA Institute, завдяки якому отримуємо практичні знання фінансового аналізу та прогнозу розвитку компаній і ринків. Також кафедра тісно співпрацює з біржовими установами України, що надають нам доступ до їх платформ та можливість проходження практики.
– Ти би порадила іншим вступати на дану спеціальність?
Однозначно так! А саме якщо хтось хоча б трішки зацікавлений у цьому напрямі, а далі, за досвідом скажу, що біржова діяльність зробить свою справу і повністю занурить у цей світ. Важливо розуміти і те, що Україна потребує спеціалістів цієї сфери, тому кафедра «Біржової діяльності і торгівлі» це саме те місце, де потрібно відвідувати заняття не тільки для журналу чи оцінки, а й для свого життєвого успіху.
– Жанно, а що вплинуло на твоє рішення змінити спеціальність?
– Здобуваючи ОКР «Бакалавр» на факультеті «Тваринництво та водні біоресурси» я зрозуміла, що в подальшому хочу розвиватися в іншій сфері. При вступі в магістратуру з’явився такий шанс. Коли переді мною постало питання вибору, довго не думала, оскільки уже точно знала, чого хочу. Про біржову справу чула давно, від знайомих, та й взагалі, завжди цим цікавилась. Дізналася, що на економічному факультеті є спеціальність «Біржова діяльності», була приємно здивована довідавшись, що вступити можна з будь якого факультету. Уже тоді зрозуміла, що хочу навчатися саме там. Біржовий ринок давно набув широкої популярності у світі та світовій економіці, а працювати у цій сфері дуже цікаво та прибутково. Ми не можемо на це не зважати. В Україні, на мою думку, розвиток біржової торгівлі є необхідним та неминучим, це лише справа часу. Ми, як випускники кафедри біржової діяльності і торгівлі, в якійсь мірі, теж постараємось внести свою часточку у зміцнення цієї сфери.
– Чи задоволена ти своїм вибором?
– Можу з упевненістю сказати, що цілком і повністю задоволена! Хоча, це і не легка справа, але так, як я і очікувала, дуже цікава. Сам процес навчання проходить у дружній та теплій атмосфері, що робить його приємним. Ми навчаємось у професіоналів своєї справи і це для нас є дуже важливим. Знаю, що попереду багатого роботи, потрібно вдосконалювати свої знання та здібності, набувати нових навиків, це мене не лякає, адже все у наших руках. Від себе, хочу додати, всі кому цікавий цей напрям, як у свій час мені, хто прагне розвиватися та стати успішним, приходьте навчатись до нас на кафедру. Не бійтесь відкривати для себе грані невідомого. Буде цікаво. Усім успіхів!

Слободяник А.М.
ст. викладач кафедри «Біржова діяльність і торгівля»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook