Паранюк Уляна: "Мій досвід Erasmus + у Варшаві"

14 лютого 2017 року

Коли інші студенти вагалися чи вступати в магістратуру, в мене не було сумнівів. По-перше, економічний факультет ще має чого мене навчити. По-друге, мій пункт плану «поїхати закордон на навчання» ще не був виконаний.
І я не помилилась. Перший семестр магістратури розпочався в Варшаві (Польща) за програмою Erasmus +. Варшавський університет наук про життя зустрів тепло. Для студентів Erasmus + був організований Orientation Week, протягом якого всі ознайомлювались з новим життям. Чесно кажучи, в той період відчувала, що я не в Варшаві, а в цілому світі одночасно, адже знаходилась в оточенні людей майже з кожного куточку світу.
Що стосується самого навчання, то система Erasmus+ звичайно відрізняється, адже ми самі вибирали предмети. Я скористалася можливістю вивчити польську мову. Це було цікаво і легко, адже польська мова схожа до української.
(Фото після здачі екзамену)
 
Не менш цікаві предмети, що стосуються моєї спеціальності. Одним з найулюбленіших є «Оподаткування і система соціального захисту», на якому викладач презентувала різні податки в Польщі, а  студенти презентували податкові системи в різних країнах Європейського союзу.  Мушу відмітити, що економічний факультет НУБіП України, в особі Долженко Інни Іванівни, дав мені чудові знання в цій сфері, в результаті чого я була активним учасником дискусій.
Фото з пари оподаткування
Протягом пар пов’язаних з корпоративними фінансами, ми аналізували фінансовий стан багатьох польських та міжнародних компаній за різними показниками. Економічний факультет Варшавського університету наук про життя має власну базу даних EMIS, де можливо знайти інформацію та фінансову звітність багатьох компаній на англійській та польській мовах.
Але Erasmus+ це не тільки навчання. ESN (Erasmus student network) університету та сам університет регулярно влаштовують різного роду події для студентів.  Вразило святкування Різдва в університеті та на факультеті. Студенти мали можливість почастувати польські традиційні страви та поспілкуватися з професорами та адміністрацією університету.
 
Звичайно не можу не сказати про можливість подорожувати. Я відкрила для себе Польщу, скажу чесно мала хибну думку про красу цієї країну,  та декілька інших європейських країн.
Зараз період сесії і пора підсумовувати отриманні знання. Викладачі акцентують свою увагу на презентації та активність протягом семестру. Пора закруглятися і застосовувати всі набуті знання в рідній Україні. Всі мої враження не можливо передати в цій короткій розповіді. Дякую НУБіП, відділу міжнародних зв’язків, проректору Ткачуку Вадиму Анатолійовичу та рідному економічному факультету за отриманий досвід.

 
Паранюк Уляна, студентка магістратури за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», Економічний факультет

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook