Увага! Змінено оплату за гуртожиток

2 лютого 2017 року

      З 1 листопада 2015 року вартість проживання в гуртожитках студмістечка для студентів залишалася незмінною – 330 грн на місяць. Звідтоді ж і по сьогодні витрати на утримання гуртожитків збільшилисяу декілька разів: карколомно зросли тарифи на комунальні послуги (вартість теплопостачання – в 3,9 раза, водопостачання – в 1,7, електричної енергії – в 2,2, газопостачання – в 5,8, на законодавчому рівні неодноразово збільшувались розміри заробітних плат (1-й тарифний розряд було підвищено на 43,8%). Склалася ситуація, що встановлена плата за проживання в гуртожитках вже не покриває поточні витрати на їхнє утримання. Це вже не кажучи про капітальні видатки на оновлення, проведення ремонтних робіт, необхідність яких виникає щоденно. 

     У 2016 році держава не підвищувала студентам розмір стипендії, хоча вартість життя зростала. Розуміючи фінансові можливості студентства і зважаючи на моральний аспект проблеми, як би складно не було, ректорат університету весь цей час не переглядав розмір оплати проживання у гуртожитках. А з 1 січня ц.р. розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії встановлено на рівні 1 100 грн на місяць. Тому, аби утримувати гуртожитки на належному рівні, і прийнято рішення про збільшення вартості проживання у них з 1 лютого 2017 року. Для студентів це 440 грн за місяць (40% мінімальної академічної стипендії). Це при тому, що у багатьох столичних вишах ця цифра суттєво більша. Ректорат НУБіП, розуміючи студента, пішов на незначне підвищення оплати, порівняно з ростом тарифів на енергоносії в рази.
     Також збільшено оплату проживання і для працівників, аспірантів та докторантів. У гуртожитках №№ 1-11 вона становитиме 550 грн за ліжко-місце на місяць, а у двомісній кімнаті гуртожитку № 12 для сімейних у неопалювальний період – на рівні 1 440 грн на місяць, в опалювальний – 1 910 грн
     Сподіваємось, шановні колеги, ви розумієте, що це вимушений, але необхідний крок.
Олег Бронін,
начальник планово-фінансового відділу
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook