Як здійснювати закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти у системі електронних закупівель Prozorro. Відбувся семінар для головних бухгалтерів, голів та секретарів тендерних комітетів ВП НУБіП України

22 січня 2017 року

     Цього тижня на базі університету було проведено семінар для головних бухгалтерів, голів та секретарів тендерних комітетів відокремлених струткурних підрозділів НУБіП України на тему: «Здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти у системі електронних закупівель Prozorro».

     Ректор Станіслав Ніколаєнко відкриваючи семінар наголосив: реформа публічних закупівель, яка стартувала 1 серпня 2016 року, набирає обертів. Під час проведення закупівель бюджетними установами має здійснюватись не просто витрата бюджетних коштів, а забезпечення ефективного їхнього використання шляхом співвідношення ціни та якості.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зазначив, що головний нормативний документ, який регламентує проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти – Закон України «Про публічні закупівлі» – має бути настільною книгою голів та секретарів тендерних комітетів відокремлених структурних підрозділів Університету.

     У рамках семінару начальник відділу державних закупівель Олена Боярова розглянула питання організації роботи тендерного комітету, алгоритм проведення відкритих торгів та допорогових закупівель, провідний фахівець відділу Іванна Андрущенко – проведення переговорної процедури закупівлі та конкурентного діалогу.

     Заступник начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костюк розкрила порядок дій замовника при визначенні предмета закупівель з урахуванням змін чинного законодавства, при складанні річного плану та додатків до річного плану. Провідний юрист Катерина Котух висвітлила основні вимоги до договору про закупівлю та питання відповідальності у сфері публічних закупівель членів тендерного комітету.

     Учасники семінару отримали ґрунтовні відповіді на запитання, що стосувались проведення публічних закупівель.

     По завершенню семінару учасники на запрошення першого проректора Ігоря Ібатулліна побували на оглядовій екскурсії відновленого третього корпусу.

Олена Боярова,
начальник відділу державних закупівель 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook