Парламентський Комітет з питань науки і освіти підтримав пропозицію Асоціації «Агроосвіта» щодо недопущення вилучення земель у навчальних закладів

20 січня 2017 року

 18 січня 2017 року Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України розглянув проект Закону №4957 від 20.10.2016 року щодо належного забезпечення територіальних громад земельними ресурсами, підготовлений народним депутатом України Юрієм Тимошенком. Законопроект пропонує внести зміни до статей 84 та 154 Земельного кодексу України щодо можливості вилучення особливо цінних земель за пропозицією територіальних громад в науково-дослідних установ та навчальних закладів.

 
На засіданні комітету від імені Асоціації працівників вищих аграрних навчальних закладів та колективу нашого університету виступив голова Асоціації, ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко. Звернення та аналіз ситуації приводимо нижче.
 
Народні депутати України І.Г. Кириленко, В.М. Литвин, Т.Д. Кремінь, О.В. Співаковський та інші взяли до уваги наведені аргументи та проголосували за відхилення даного законопроекту та запропонували народним депутатам України не підтримувати цей документ. 
 
 
 
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook