ПРОБЛЕМИ ТА МЕТОДИ ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ: ВИКЛИКИ ЧАСУ

28 грудня 2016 року
 26-27 грудня у ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція педагогічних і науково-педагогічних працівників, науковців та молодих учених «Проблеми та методи підготовки висококваліфікованих фахівців: виклики часу».
 Метою конференції було обговорення актуальних питань та нових викликів у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців аграрної сфери.

 Конференцію було розпочато пленарним засіданням, на якому виступила директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» Литовченко О.В., з доповіддю «Дуальна система підготовки молодшого спеціаліста», голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Новіков М.Г., на тему «Методика проведення лабораторних робіт з фізики при підготовці фахівців аграрного сектору» та голова циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін Шевченко В.Г., темою доповіді якої була «Розгляд аграрних питань початку ХХ століття в рамках загальноосвітнього курсу «Історія України».

 Робота конференції продовжилася на засіданнях робочих секцій за напрямами:
  • Актуальні питання підготовки майбутнього фахівця аграрного сектору: теорія і практика.
  • Українська мова і культура як чинник національної державності.
  • Екологія. Людина. Суспільство.
  • Нові інформаційні технології в освіті.
  • Фізична культура та виховання – як інструмент формування здорового сучасного суспільства.
  • Перспективи розвитку економіки: теорія, методологія, практика.
  • Проблеми сучасної енергетики та автоматики в системі природокористування.
 Педагогічні працівники та науковці різних навчальних закладів України представили свої доповіді, в яких було розкрито їх бачення майбутнього розвитку освіти й науки нашої країни, сучасний стан і проблеми економіки та безпеки, ІТ-технології й питання підготовки фахівців аграрного сектору.
 Програма конференції налічує близько 130 наукових доповідей представників 18 закладів-учасників.
 Усі присутні були дуже активними в процесі обговорення питань секцій, ділилися власними здобутками та переймали практичний досвід інших учасників. Закінчилася Всеукраїнська науково-практична конференція підведенням підсумків та новорічними привітаннями адміністрації коледжу.
Тетяна Шеїн, заступник директора з навчально-виховної роботи

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook