Вболіваємо разом за здоров’я бійців АТО

23 грудня 2016 року

     За сприяння директора НДІ здоров’я тварин Дмитра Засєкіна, директора НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Ганни Ковалишиної та деканів факультетів: ветеринарної медицини – Миколи Цвіліховського, захисту рослин, біотехнологій та екології – Миколи Долі, агробіологічного – Віктора Забалуєва відбулася благодійна акція на підтримку воїнів АТО, присвячена 25-й річниці Збройних Сил України.

     Так, 21 грудня 2016 року на базі факультету ветеринарної медицини відбулася зустріч представників рад молодих вчених факультету ветеринарної медицини на чолі з Наталією Друзь та НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування на чолі з Анною Сальніковою із представниками волонтерського руху Запоріжжя, які регулярно виїжджають у гарячі точки Донбасу, а також опікуються пораненими бійцями, що перебувають на лікуванні у мобільних та стаціонарних військових госпіталях і цивільних медичних закладах, – головним редактором газети «Запорізька правда» Наталією Зворигіною та співробітником газети Тетяною Власовою. В ході зустрічі волонтерам передані медикаменти для воїнів АТО.

     Нагадаємо, що минулого року головою ради молодих вчених факультету ветеринарної медицини Наталією Друзь запроваджена благодійна акція по збору макулатури «Санітарний день кафедр», виручені кошти від якої були спрямовані на придбання необхідних медикаментів для допомоги бійцям в зоні АТО. 
     Цьогоріч на факультеті зібрано більше 700 кг макулатури. Найбільше вторсировини, як і минулого разу, зібрали кафедра патологічної анатомії та завідувач кафедри фармакології та токсикології Володимир Духницький, коментує організатор заходу Наталія Друзь. Вона ж висловлює подяку своїй команді, зокрема заступнику Роману Димко та Валерії Зворигіній за допомогу в організації та проведенні акції.

     Не залишилися осторонь молоді вчені факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та агробіологічного факультету. Оскільки, по-перше, це допоможе навести лад на кафедрах факультетів, по-друге, забезпечить її повторне використання второсировини задля збереження довкілля та, по-третє, уможливить збір коштів для бійців зони АТО. Насправді, дуже просто допомогти, потрібно лише для цього зробити перший крок. 

    Як результат роботи, з обох факультетів зібрано більше 1 т макулатури. Відзначилися тут кафедра загальної екології та безпеки життєдіяльності та кафедра загальної хімії. До акції долучилися й студенти 3 курсу 7 групи агробіологічного факультету (куратор доцент Слюсар О.В.). Вони здали понад 250 кг макулатури.

     Секретар ради молодих вчених факультету ветеринарної медицини Валерія Зворигіна зауважила: «В розпал епідемії грипу ми не можемо собі дозволити втрачати бійців, кожен з яких на вагу золота. На виручені кошти були придбані противірусні, протизапальні препарати, антибіотики, вітаміни та препарати першої необхідності (знеболюючі, жарознижуючі, симптоматичні засоби), які так необхідні в зимовий період і яких завжди не вистачає. До нашої акції також долучилась кафедра епізоотології та організації ветеринарної справи на чолі з Віталієм Недосєковим, яка надала одноразові шприци».

     «Приємно, що цього року до нашої благодійної акції долучилися колеги з факультету захисту рослин, біотехнології та екології, а також агробіологічного факультету, що свідчить про активну громадську позицію і небайдужість людей. Сподіваємося, наступного року до нас приєднаються й інші, адже війна стосується кожного. Так ми можемо зробити свій, нехай і зовсім маленький в глобальному плані, внесок у перемогу», – зазначив декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський

     А директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін підсумував: «Як ми бачимо, сучасна молодь – надзвичайно прогресивна та свідома. Вона переймається питаннями і політичної, і соціальної, і наукової сфери життя. Нам залишається підтримувати ініціативу і допомагати в реалізації планів, що в свою чергу ми, як старші і більш досвідчені товариші, і робимо».

     Директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування Ганна Ковалишина зауважила: «У скрутний для нашої країни час ми повинні пам’ятати тих людей, які захищають нас від справжньої війни, насилля й сваволі. Бійці зони АТО показують приклад для наслідування, силу, стійкість, мужність та любов до Батьківщини. Підтримуючи ініціативу молодих вчених, всі факультети-учасники акції дійсно згуртувались і показали, що сила – у єднанні і лише разом зможемо перемогти!».

Василь Данілов,
заступник декана
факультету ветеринарної медицини 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook