Закордонне стажування в Братиславі: вивчення європейського досвіду

20 грудня 2016, 12:17

У рамках ініціативної теми кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей запровадження європейських стандартів у систему іншомовної підготовки сучасного фахівця аграрного профілю, підвищення рівня міжкультурної комунікації студентів в процесі вивчення англійської мови за професійним спрямуванням та удосконалення системи формування фахових компетентностей випускників вищої школи у сфері професійної діяльності є пріоритетними напрямами роботи науково-педагогічних працівників кафедри. Стратегія подальшої діяльності у сфері європейської інтеграції й активне упровадження європейських методів роботи й навчання реалізується шляхом стажування викладачів кафедри в європейських університетах та вивчення європейського досвіду навчально-виховного процесу.  А тому, з 12.12.16 по 17.12.16 завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Оксана Іванова перебувала разом із групою науковців із усіх куточків України в столиці європейської держави Словаччини на стажуванні в Пан-Європейському університеті.


Університет, незважаючи на свій юний вік (12 років), зарекомендував себе солідним і конкурентоспроможним навчальним закладом Європи, який має низку переваг, навіть порівняно з класичними давніми університетами. Він має сучасні модернові корпуси, оснащені новітнім комп’ютерним обладнанням аудиторії, малі академічні групи, комфортні зони відпочинку для студентів, багату бібліотеку (як електронну, так і друковані видання), практичне навчання безпосередньо пов’язане з виробництвом і впровадженням наукових досліджень у життя, активну участь у міжнародних і грантових програмах, міжнародні зв’язки (договори з 60 університетами-партнерами), програми мобільності студентів і викладачів, включаючи міжнародну програму Erasmus+, насичене студентське дозвілля, власні спортивні команди тощо.


Стажування включало два модульні блоки, на яких виступило керівництво університету, декани факультетів, керівник міжнародного відділу, керівник відділу зв’язків університету із загальноосвітніми навчальними закладами, а також студентка з України, яка переконала всіх гостей, що навчання в цьому університеті дає не лише міцні практичні знання, а й приносить велике задоволення.


Науково-педагогічні працівники України (50 осіб) брали активну участь в обговоренні кожної доповіді та задавали багато запитань. По закінченню навчання дискусія ще жваво продовжувалася в малих групах.


Більше того, учасники стажування мали змогу відвідати й Віденський університет та побачити буденне життя його студентів.


Всі учасники отримали сертифікати!

Оксана Іванова,

завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook