Студентський науковий гурток "Симиренківець"

Студенський науковий гурток "Симиренківець" кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка є добровільним науковим об'єднанням студентів. Мета діяльності: залучення талановитих студентів університету до наукової роботи в галузі садівництва

 Наукова спрямованість гуртка – селекція та сортовивчення сортів плодових, ягідних, горіхових, нетрадиційних культур та винограду, розроблення елементів технологій їх вирощування, оцінка сортопідщепних комбінувань у розсаднику і саду.  Експериментальною базою для діяльності гуртка є колекційні насадження плодових культур кафедри садівництва на базі навчальної лабораторії «Плодоовочевий сад» (м. Київ, вул. Горіхуватський шлях, 6а). 

Наукова діяльність гуртківців реалізовувалася в рамках виконання наступних державних, госпрозрахункових та ініціативних наукових тем:
  •  Тема НДР: «Адаптивні властивості та продуктивність плодових культур і винограду на Київщині в умовах змін клімату». Науковий керівник – PhD Гаврилюк О.С. Строки виконання – 01.2020 р.-12.2024 р.
  •  Тема НДР: «Добір і розмноження кращих місцевих форм волоського горіха в Лісостепу та Поліссі України». Науковий керівник – професор Меженський В.М. Строки виконання – 01.2021 р.-12.2025 р.
  
 
         
 Бажаєте долучитися до студентського гуртка "Симиренківець"? 
Зареєструйся тут
Залучення студентської молоді до науково-дослідної роботи починається з 1-го курсу шляхом закріплення їх за кафедрою для написання курсових "бакалаврських" проєктів та магістерських робіт. Найактивніші з них беруть участь у виконанні наукової тематики кафедри. Студенти денної форми навчання, які активно займаються науковою діяльністю на підставі письмової заяви можуть стати членами студентського наукового гуртка „Симиренківець” кафедри садівництва імені професора Володимира Левковича Симиренка.
 
 
 
  • Для учасників гуртка щорічно організовуються виїзні науково-практичні семінари на базі провідних садівничих господарств України (Інститут садівництва НААН України, с. Новосілки, Київська обл., Подільська дослідна станції садівництва ІС НААН України с. Ведмеже Вушко, Вінницька обл., ТОВ „Агро-Еталон” с. Тростянець Вінницька обл., ТОВ “Агрофірма Весна 2011” смт. Макарів, Київської обл.
  • Доброю традицією стала участь гуртківців у роботі Міжнародних виставок-конференцій з садівництва: «Овочі та Фрукти України», «Фрукти, овочі, логістика» та інші.
  • Неодноразово учасники гуртка брали участь і ставали переможцями другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Плодоовочівництво і виноградарство», яка проходила на базі Уманського національного університету садівництва. Гуртківці є постійними учасниками і доповідачами Всеукраїнських студентських конференцій.
  • Щорічно староста гуртка представляє діяльність гуртка у цілому та звітує за проведену у поточному навчальному році роботу на «Фестивалі студентської науки» в НУБіП україни.

     

 Стратегія розвитку студентського наукового гуртка

 Садівництво – одна з найцікавіших і економічно вигідних сфер аграрного сектору України. Фрукти, ягоди, горіхи є цінною складовою в здоровому харчуванні людини.
 Робота наукового гуртка насамперед спрямована на формування у студентства культури споживання садових продуктів, їх популяризації серед українців; мотивації до вивчення нових технологій, впровадження їх у виробництво в своїй майбутній діяльності.
 Робота гуртківців орієнтована на основні сучасні напрямки розвитку садівництва в Україні і світі, які часом змінюються. Наприклад, декілька років тому інтенсивними темпами нарощувалися площі горіхових культур, нині виробники надають перевагу ягідним.
 Експериментальна база в НЛ «Плодоовочевий сад» також постійно розвивається, закладаються нові дослідні і навчальні ділянки. Студенти під керівництвом досвідчених викладачів можуть долучатися як до виконання кафедральних дослідницьких тем, так і ставити експерименти в рамках власних наукових інтересів.
 Важливою перспективою в роботі гуртка є залучення студентів до комплексних міжкафедральних досліджень з використанням сучасного лабораторного обладнання.
 Розвиток креативного мислення, творчий аналіз стану ринку та садівничої галузі в цілому допоможе гуртківцям правильно зорієнтуватись у виборі своєї майбутньої діяльності.

 

Керівник студенського наукового гуртка, кандидат с.-г. наук
Шевчук Н.В.

Тел.: +38067-318-62-73

Електронна пошта: [email protected]

Вища освіта: Уманський сільськогосподарський інститут, спеціальність — «плодоовочівництво і виноградарство», кваліфікація — вчений агроном плодоовочівник-виноградар, 1983 р. 

Автор понад 80 наукових і навчально-методичних робіт. Займається науковими дослідженнями з проблем вирощування садивного матеріалу плодових культур (вивченням вегетативних підщеп яблуні та кісточкових культур, сортопідщепних комбінувань у розсаднику, розробкою елементів технології вирощування кореневласного та щепленого садивного матеріалу). Співавтор 3-х патентів на способи прискореного вирощування садивного матеріалу плодових культур. 
 

Керівник студенського наукового гуртка, Асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, доктор філософії з садівництва та виноградарства (PhD)
Гаврилюк Олександр Сергійович

Тел.: (044) 527-85-59

Електронна пошта: [email protected]

Вища освіта: Національний університет біоресурсів і природокористування України, спеціальність — «плодоовочівництво і виноградарство», кваліфікація — дослідник з плодоовочівництва та виноградарства, 2015 р.
Ініціативна тематика: Керівник НДР «Адаптивні властивості та продуктивність плодових культур і винограду на Київщині в умовах змін клімату». Строки виконання – 01.2020 р.-12.2024 р.
Участь у міжнародних та державних проєктів: Виконавець НДР БФ/37-2021 "Вирішення проблеми забезпечення продовольчої безпеки шляхом збереження та розширення генофонду зернових та плодових культур" (2021-2025).
Автор понад 60 наукових публікацій.
 

 

 

Староста студенського наукового гуртка
Щербатюк Аліна Богданівна

Тел.: (044) 527-85-59

Студентка 3 курсу спеціальності 203 "Садівництво та виноградарство"

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook