Засідання кафедри романо-германських мов і перекладу: у центрі уваги успішне завершення 2016 року

8 грудня 2016 року

 08 грудня 2016 р. відбулося чергове засідання кафедри романо-германських мов і перекладу за участю усіх науково-педагогічних працівників та допоміжного персоналу, а також спеціального гостя зі Сполучених Штатів Америки Пітера Кайла, який ось уже шість тижнів проводить інтерактивні заняття, майстер-класи та різноманітні тренінги зі студентами гуманітарно-педагогічного факультету і всього університету.

Увага присутніх була зосереджена довкола низки важливих питань. Розпочали із обговорення результатів попереднього підрахунку рейтингу науково-педагогічних працівників за 2016 рік, згідно з якими середній показник по кафедрі склав 1,822. Завідувач кафедри, проф. Олександр Малихін відзначив, що на разі існує можливість покращити результати діяльності, і закликав усіх докласти для цього максимум зусиль.
 
 
Наступним питанням стала підготовка ліцензійних справ на відкриття нових спеціальностей. Робоча група під керівництвом доц. Л. С. Колодіної впоралася із поставленими завданнями та готова представити ліцензійну справу на відкриття спеціальності «Англійська і польська мови та література» на розгляд декана гуманітарно-педагогічного факультету, проф. В. Д. Шинкарука. Дещо гірше виглядає підготовка ліцензійної справи на відкриття спеціальності «Англійська і французька мови та література», тож проф. Олександр Малихін закликав учасників робочої групи інтенсифікувати свою діяльність та вчасно надати результати.
 
 
Наступний блок питань стосувався звітної роботи кафедри за 2016 рік. Завідувач кафедри, проф. Олександр Малихін представив статистичний звіт діяльності кафедри, наголосив на досягненнях кожного НПП та колективу в цілому, а також проаналізував недоопрацювання та окреслив перспективи на майбутнє. Наставники академічних груп відзвітували про проведену роботу зі студентами; охарактеризували і певні труднощі, які виникали протягом року, та шляхи їхнього подолання. Доц. О. В. Бабенко ознайомила із результатами роботи кандидатів філологічних наук над ініціативною темою «Функціонування мовних одиниць усіх рівнів та їхній переклад: синергетичний підхід». Обговорили також проведені відкриті заняття ст. викл. Г. О. Скалевської та доц. Б. І. Рубінської, відзначивши високий рівень підготовки та викладання навчальних дисциплін.
На завершення засідання завідувач кафедри, проф. Олександр Малихін  нагадав про виконання наказу ректора університету від 20.10.2016 р. № 1004 «Про забезпечення готовності кафедр до запровадження елементів дистанційного навчання» у 2 семестрі 2016-2017 н.р. та закликав усіх викладачів впоратися із поставленими завданнями вчасно.
 
Розглядалися й інші питання життєдіяльності кафедри.
Захуцька О.В.,
PhD, асистент кафедри романо-германських мов і перекладу
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook