Всеукраїнський тиждень права

9 грудня 2016 року
Свобода означає абсолютне
 верховенство прав людини.
Франклін Рузвельт
 
  З 5 по 9  грудня 2016 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права, оголошений та затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 30.09.2016  № 1171. Він узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.
  У рамках Всеукраїнського тижня права в Ніжинському агротехнічному коледжі організовано ряд заходів.
  7 грудня представник Міжнародного центру перспективних досліджень, Оксана Стельмах, провела бесіду зі студентами 2-4 курсів, під час якої мова йшла про роль громадянина в житті країни, його права та обов'язки, існуючий державний устрій та важливість участі кожного в конституційному процесі. На поставлені запитання студенти швидко давали відповіді й за кожну правильну отримували збірник «Участь громадян у конституційному процесі». Завершилася зустріч  переглядом відеоролика «Що таке Конституція, навіщо вона потрібна».
  Цього ж дня в коледжі була проведена виховна година на тему «Права людини». Учасники заходу зосередили увагу на розгляді «30 заповідей» Загальної декларації прав людини, а саме – на реалізації їх у сучасному соціально-економічному середовищі України.
  Протягом тижня у центральному корпусі коледжу проходила виставка плакатів на тему «Права для всіх єдині», а на абонементі бібліотеки було представлено книжкову експозицію «Знай свої права та обов’язки, студенте!»
  Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правоосвітньої культури, зміцнення почуття національної єдності та ідентичності для створення сильної, демократичної, правової держави.
 
Дякуємо за участь у Всеукраїнському тижні правастудентам, викладачам та всім присутнім на заходах.
 

 

Альона Пархоменко, культорганізатор

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook