Студенти економічного факультету обговорили основну ідею й логіку концепції людського розвитку

5 грудня 2016, 15:29

Відповідно до розпорядження № 20 від 3 листопада 2016 р. «Про навчально-виховну та наукову роботу економічного факультету в процесі реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020» на 2016 рік» 8 листопада д.с.-г. н. професором Туринським Василем Михайловичем було відвідане практичне заняття з навчальної дисципліни «Глобальна економіка».
Практичне заняття провела к.е.н., старший викладач Богач Лариса Володимирівна ОС «Магістр» спеціальності «Економіка підприємства».

 

 Заняття відвідали також завідувач кафедри глобальної економіки д.е.н., проф. Вдовенко Н.М. та викладачі кафедри: к.е.н., доц. Кірейцева О.В., к.е.н., доц. Гераймович В.Л., асистент Павленко М.М.

  

На практичному занятті розглядали тему «Індекс людського розвитку», де розглядалися такі питання:
 Загальні відомості про програму розвитку ООН (ПРООН);
 Індекс людського розвитку (ІЛР);
 Міжнародна методологія розрахунку Індексу людського розвитку;
 Класифікація країн відповідно ІЛР;
 Місце України за індексом розвитку людського розвитку.
Метою заняття було зрозуміти основну ідею й логіку концепції людського розвитку, з’ясувати способи оптимізації між економічним зростанням, зайнятістю, рівнем життя та людським розвитком, навчитися розраховувати індекс людського розвитку та його складові за методологією ПРООН, а також аналізувати динаміку показників людського розвитку в Україні.

 

Викладач провела заняття у вигляді ділової гри, де студенти дискутували, розв’язували задачі, відповідали на поставленні запитання.
 


У ході дискусії студенти дійшли висновку, що Концепція людського розвитку розглядає розвиток людини як основну мету і критерій суспільного прогресу. Головні цілі людського розвитку мають три напрямки розвитку: по-перше, тривалість життя людини, підтримуючи задовільний стан здоров’я, по-друге, одержання освіти, яка відповідає сучасним вимогам, по-третє – доступ до засобів, що забезпечують гідний рівень життя.
Варто зазначити, що заняття проходило у формі постійної підтримки діалогу між викладачем та студентами, що, на думку присутніх спеціалістів, є досить позитивним і в плані для засвоєння магістрами поданого матеріалу.
Після проведення заняття та зважаючи на цікаве обговорення, дискусію, практичне заняття отримало однозначну високу позитивну і схвальну оцінку.

Кирейцева О.В.
к.е.н, доцент кафедри глобальної економіки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook