Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології в рамках практичного заняття освоїли систему менеджменту якості відповідно до міжнародних стандартів!

30 листопада 2016 року

З метою застосування та використання міжнародних стандартів якості продукції (ІSО 9001-14000) у сфері менеджменту безпеки харчових продуктів підприємства 14 листопада 2016 року студенти факультету захисту рослин біотехнології та екології (спеціальності 101 «Екологія») під керівництвом науково-педігогічних працівників кафедри екології агросфери та екологічного контролю Паламарчук С. П. та Строкаль В. П. у рамках комплексного практичного заняття з дисциплін «Екологічна стандартизація та сертифікація» та «Екологічна паспортизація територій та підприємств» відвідали завод «Кока-Кола Беверіджиз Україна» (Київська обл., Броварський район, смт Велика Димерка).

Група студентів 3-4 курсів дослідила виробничий процес від початку добування води зі свердловини до готової продукції. Хотілось би відмітити, що на підприємстві використовується артезіанська вода зі свердловин Сеноманського (220 м) та Юрського (390 м) горизонтів, що забезпечує відсутність забруднень антропогенного походження. Преформи з яких виготовляють пластикові пляшки для напоїв є екологічно чистими та не несуть шкоди для людини та навколишнього середовища. Це підкріплено відповідністю системи менеджменту безпеки харчових продуктів підприємства вимогам стандартів ІSО 22000-2006 та ISO 22000-2005, Системи менеджменту якості – вимогам стандартів ІSО 9001-2009, ISO 9001-2008 та ISO 14000. Протягом кожних 4 днів відділ з якості слідкує за дотриманням відповідності до даних стандартів.

На заводі «Кока-Кола Беверіджиз Україна» студенти ознайомилися з сертифікатами відповідності системи менеджменту якості (ISO 9001, 14000, 18001) та показниками якості, що до них входять, а також з вимогами Глобальної ініціативи з безпеки харчових продуктів (GFSI) та Системи аналізу ризиків і критичних контрольних точок (HACCP). Студенти мали можливість побувати в лабораторії якості та разом з співробітниками дослідити показники якості та безпеки продукції, що випускається.



 

 

Паламарчук С. П., Строкаль В. П., доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook