Розвиток обліку, оподаткування, аудиту та аналізу в умовах міжнародної інтеграці

28 листопада 2016 року
 

Підсумки ювілейної 70-ї науково-практичної студентської конференції
«Соціально-економічний розвиток агропромислового виробництва України»

Всеукраїнська студентська 70-та науково-практична конференція «Соціально-економічний розвиток агропромислового виробництва України» відбулася 24 листопада 2016 року на базі економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Мета конференції – залучення студентів до науково-практичної дискусії, стимулювання і підтримка наукової діяльності економічної спільноти.
Під час роботи конференції були проведені пленарне та секційні засідання, які пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій та з великим зацікавленням студентської молоді.

 
 
 

З вступним словом виступив декан економічного факультету д.е.н., професор Діброва Анатолій Дмитрович, він щиро привітав присутніх з початком роботи конференції та побажав плідної роботи та цікавих наукових дискусій.

Секція «Розвиток обліку, оподаткування, аудиту та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» розпочала роботу згідно затвердженого графіку о 10 годині 24 листопада 2016 року

Керівники секції:
завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту,
д.е.н., проф. Є. В. Калюга,
завідувач кафедри статистики та економічного аналізу
д.е.н., проф. В.К. Савчук

Секція продовжила роботу конференції за участі 14 студентів денної форми навчання спеціальностей «Облік і аудит» та «Економічна кібернетика», із яких 9 осіб готували доповіді під керівництвом викладачів кафедри бухгалтерського обліку і аудиту, 5 – кафедри статистики та економічного аналізу.
На конференції були присутні: декан економічного факультету д.е.н., професор А. Діброва, завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту д.е.н., професор Є. Калюга, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу д.е.н.,професор В. Савчук, к.е.н., доценти кафедри бухгалтерського обліку і аудиту: О.Боярова, Т. Гуренко, С. Дерев`янко, Н. Кузик, І. Мельниченко, Л. Мельянкова, К. Шевчук, старші викладачі О. Криворот, Л. Миськів; доцент кафедри статистики та економічного аналізу А. Чухліб, секретар секції к.е.н., асистент Л. Воляк.


 
 
Основні тематики доповідей були присвячені шляхам удосконаленню бухгалтерського обліку в Україні відповідно до міжнародної практики, гармонізації законодавства в сфері регулювання обліку відповідно до директив ЄС, особливостям оподаткування суб’єктів господарювання, економетричному моделюванні в системі еколого-соціально-економічних процесів.
 
  
Виступи студентів супроводжувалися постерними презентаціями, кожен представив результати своєї роботи, відповідав на питання членів комісії та присутніх. Конференція носила дискусійний характер, порушувались актуальні питання проблем обліку, оподаткування, аудиту та аналізу в умовах міжнародної інтеграції.
За результатами оцінки змісту постерних презентацій, наявності елементів наукової новизни, а також доповідей виступаючих було обрано найкращих:
За результатами конференції студенти з найкращими доповідями були відзначені нагородами в номінації «Найкращі доповіді»:
 
Студент
Курс, Спеціаль-ність
Науковий керівник
Тема доповіді
І
місце
Вовченко Валентина Михайлівна
ОС «Магістр» спеціальність «Облік і аудит» 1 курс 3 група
к.е.н., доцент Ганяйло О.М.
ІІ
місце
Золотуха Роман Андрійович
ОС «Бакалавр» напрям підготовки «Економічна кібернетика»
3 курс  група 1403
к.е.н., асистент Воляк Л. Р.
Поцілуй Юліанна Олександрівна
ОС «Бакалавр» напрям підготовки «Облік і аудит» 4 курс7 група
к.е.н., доцент Боярова О.А.
ІІІ місце
Бевз Тарас Юрійович
ОС «Магістр» спеціальність «Адміні-стративний менеджмент» (специфічні категорії)
1 курс 2 група
к.е.н., доцент Кирилюк О.Ф.
Клименко Євгеній Олегович
ОС «Бакалавр» напрям підготовки «Економічна кібернетикка»
3 курс група 1403
к.е.н., асистент Воляк
Л. Р.
Шпак Марія Олександрівна
ОС «Бакалавр» напрям підготовки «Облік і аудит» 4 курс4 група
к.е.н., доцент Дерев’янко С.І.
 
Решта учасників, які приймали активну участь в роботі секції і виступили з доповідями – Борисов І.В., Вовк О.М., Гаврилова Н.О., Інклюд В.В., Коваленко В.С., Кокоша К.М., Панічева Т.І., Панченко К.М., були нагороджені грамотами.
Обрані теми конференцій стала плідним підґрунтям для обміну думками із питань бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту в сучасних умовах.
У зв’язку з актуальністю запропонованих питань за результатами конференції опубліковано збірник матеріалів учасників конференції.
 
Мельянкова Л. В.
доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту, кандидат економічних наук
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook