Наукова та профорієнтаційна співпраця агрохіміків і ґрунтознавців з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді

28 листопада 2016 року

22-24 листопада кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна і ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К Шикули в співпраці з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністрества освіти і науки України провели екологічний тренінг «Моніторингові дослідження стану ґрунтів».

 

    Учасниками тренінгу були вчителі біології, хімії та географії, завідувачі відділом екології та охорони природи, завідувачі відділом методичної роботи, методисти відділу екології та охорони природи, керівники гуртків. Учасників тренінгу привітав завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Бикін А.В. ознайомив з основними завданнями агрохімічної та екологічної оцінки грунтів . Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів Балаєв А.Д.ознайомив присутніх з сучасним станом і головними проблемами збереження грунтів України.

       Доцент кафедри Тонха О. Л. ознайомила з музеєм ґрунтів і розповіла про основі грунтові відозміни України.
Доценти кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Бикіна Н.М., Бордюжа Н.П., завідувач лабораторії оптимізації живлення рослин Тарасенко О.В. розкрили методики ґрунтової та рослинної діагностики, та запропонували присутнім практичне виконання методик і відповіли на запитання, що виникали в ході роботи. 

  

     На завершення учасників тренінгу привітав замісник декана агробіологічного факультету Іванюк М.Ф. та разом з науковим співробітником Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Пінчуком М.О. вручили сертифікати і подяки учасникам тренінгу. В рамках тренінгу була проведена профорієнтаційна робота. Спілкування закінчилося з надією продовження співпраці.

  

Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва, професор Бикін А.В.

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook