Пройшло відкрите лабораторно-практичне заняття на кафедрі патологічної анатомії

25 листопада 2016, 16:10

24 листопада 2016 р. професором кафедри патологічної анатомії Борисевичем Борисом Володимировичем та доцентом Гаркушею Станіславом Євгеновичем було проведено відкрите лабораторно-практичне заняття зі студентами IV курсу 3 групи, які вивчають патологічну анатомію. Темою заняття став такий загальний патологічних процес, як запалення. На початку професор Борисевич Б.В. висвітлив відомості щодо морфологічних ознак альтеративного, ексудативного і проліферативного запалення, особливостей їх проявів, функціональне значення і завершення різних видів запалення, звернув увагу на значення банального і специфічного запалень, особливості їх проявів, морфології і значення для діагностики.

Основний час заняття був відведений саме практичній складовій. Студенти при досліджені вологих макропрепаратів ознайомились із особливостями макроскопічних змін при різних видів запалення, а також під мікроскопами дослідили зміни на гістологічному рівні. Традиційно всі мікроскопічні зміни, що студенти змогли самостійно знайти при мікроскопічному дослідженні, вони замалювали в альбоми.


На занятті були присутні завідувач кафедри патологічної анатомії доцент Шестяєва Наталія Іванівна та заступник декана, доцент кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин Данілов Василь Бенедиктович. Гості взяли активну участь в обговоренні цікавих питань стосовно морфологічних проявів тих чи інших видів запалення.


Лабораторне заняття було проведено на достатньому методичному рівні, із використанням гістологічних препаратів, мікроскопів, макропрепаратів різних органів і тканин та додаткових презентативних матеріалів.
 

Гаркуша С.Є.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook