Міжкультурна комунікація студентів-філологів зі студентами-механіками. День подяки по-американськи

24 листопада 2016 року

Майже в кожній культурі світу існує свято вдячності за багатий урожай. В1620 релігійна община переправилася через Атлантичний океан і оселилася на території сучасного штату Массачусетс. Прибули вони взимку, і тому не встигли виростити урожай. Половина колонії померла від хвороб. Індійці з племені ірокезів навчили їх вирощувати кукурудзу, інші овочі і ловити рибу.
Восени 1621 року вони зібрали щедрий урожай. Колоністи запланували свято на честь вдячності індійцям за допомогу. Після проголошення в США незалежності, один день в році був рекомендований як День подяки. Раніше його відзначали 26 листопада, а зараз День подяки святкується в останній четвер листопада.
У цей день члени сім'ї збираються у будинку старшого родича і виражають вдячність за усе хороше, що у них є.
Сьогодні, 24.11.2016 в Сполучених Штатах Америки святкують День подяки – родинне й «смачне свято», А оскільки англійська мова є мовою міжкультурного спілкування, тож студенти 4 курсу спеціальності «Філологія» завітали з гостинцями й святковим англомовним дійством до студентів 1 курсу спеціальності «Процеси, машини та обладнання» на 5 парі та провели пізнавальне заняття-вікторину з історією свята (як у вигляді розповіді ведучих, так і відео сюжету).

Розказали про традиції й звичаї його святкування.

Ознайомили із лексикою, дотичною до свята й перевірили її знання у вигляді конкурсу «Складіть із пазлів слова – символи Дня подяки».


For each new morning with its light,
For rest and shelter of the night,
For health and food,
For love and friends,
For everything Thy goodness sends.

Запропонували написати листівки зі словами вдячності своїм близьким і друзям

Ну і, звичайно, сучасний флешмоб розрухав наших учасників під пісню «A Turkey Dance» із нескладними й веселими рухами на відео.

За кращі результати студенти-переможці отримали солоденькі гостинці.
Тож міжкультурна комунікація, як важлива складова вивчення іноземної мови, мала розвивально-практичний характер і сподіваємося сподобалася нашим учасникам навчального процесу.

Оксана Іванова,
Наталя Яременко,
доценти кафедри


 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook