Відкрите практичне заняття з Методології наукових досліджень в ННІ післядипломної освіти

23 листопада 2016 року
НУБіП України

 


22 листопада 2016 р. професором кафедри менеджменту інноваційної діяльності Демешкант Н.А. було проведено відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Методологія наукових досліджень» зі студентами І курсу ОС «Магістр» спеціальностей «Управління інноваційною діяльністю» та «Дорадництво».
Метою практичного заняття було відпрацювання підходів щодо формулювання актуальності наукової проблеми, окреслення мети, предмету, об’єкту, завдань, концепції, наукової новизни, теоретичного значення та методів дослідження. Основним завданням було представлення та обґрунтування наукового апарату своєї майбутньої магістерської роботи.
 
 
 
 
 
 
 
Заняття відбувалося у формі співбесіди з потенційними інвесторами наукових досліджень, або уявними «споживачами» наукової розробки, в придбанні якої магістри повинні були їх переконати. В ролі «інвесторів», або так званих «споживачів» наукового продукту виступили присутні на занятті науково-педагогічні працівники кафедр менеджменту інноваційної діяльності та аграрного консалтингу і сервісу.
 
 
 
Такий прийом дозволив створити для студентів атмосферу невимушеності, стимулювати дискусію і вміння коректно та обґрунтовано відстоювати власну точку зору, виявляти помилки та шляхи їх подолання. Крім того, подібні заняття допомагають зорієнтуватися у виборі тематики магістерського дослідження, виборі місця виробничої практики та належного представлення самого рукопису магістерської роботи.
 
 
 
Варто відмітити, що курс «Методологія наукових досліджень» розміщений на навчально-інформаційному порталі НУБіП України, що сприяє вільному доступу студентів до всіх дидактичних матеріалів та мотивує їх до своєчасного виконання всіх завдань практичних і самостійних робіт, а ще кожен студент (навіть якщо він був відсутній на занятті) має змогу відслідковувати свою успішність у електронному журналі та намагатися її покращити, виконуючи чітко виписані вимоги і критерії оцінки до кожної теми і заняття.
З метою закріплення вивченого матеріалу та його миттєвого контролю на відкритому занятті студенти виконали невеликий тест на платформі e-learn.
Тож практичне заняття з теоретичної, на думку багатьох, дисципліни «Методологія наукових досліджень» відбулося на належному методичному і науковому рівні.
 
О.Витвицька,
завідувач кафедри менеджменту інноваційної діяльності

  

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook